Leković: Projekat uređenja ulica i parking prostora na Bulevaru Teuta u Ulcinju naći će se u Budžetu za 2024. godinu

"Naime, radi se o uređenju kompletne desne strane Bulevara Teuta na potezu od Komunalnog preduzeća do kružnog toka, gdje se osim uređenja trotoara, uređuje odnosno pravi novi parking prostor u potezu kod marketa "Kallaba" na bulevaru"

5727 pregleda 2 komentar(a)
Leković, Foto: Demokrate Crne Gore
Leković, Foto: Demokrate Crne Gore

Predloženi projekat uređenja ulica i parking prostora sa desne strane Bulevara Teuta u Ulcinju naći će se u Budžetu za 2024. godinu, nakon što je poslanički klub Demokrata inicirao i u konačnom izdejstvovao za građane Ulcinja, ovu investiciju, saopštio je poslanik u Skupštini Crne Gore Momčilo Leković.

On je istakao da ovaj projekat u vrijednosti od 1.949.359.00 eura predstavlja važan segment daljeg razvoja saobraćajne infrastrukture grada Ulcinja.

"Naime, radi se o uređenju kompletne desne strane Bulevara Teuta na potezu od Komunalnog preduzeća do kružnog toka, gdje se osim uređenja trotoara, uređuje odnosno pravi novi parking prostor u potezu kod marketa "Kallaba" na bulevaru", navodi se u saopštenju.

Leković je rekao da se za ovu investiciju, kojom će se urediti bulevar u dužini od 1100 metara, može reći da dolazi kao rezultat zajedničkog predloga Demokrata Ulcinj i FORCE, odnosno odbornika Demokrata u SO Ulcinj Bojana Ćetkovića i Ardijana Mavrića, predsjednika Skupštine opštine Ulcinj koji su, kako on kaže, zajedničkim snagama u lokalnom parlamentu zastupali ovu ideju.

"Poslanički Klub Demokrata prepoznao je važnost ovog projekta koji donosi značajno poboljšanje saobraćajne infrastrukture i estetskog izgleda grada i inicirao obezbjeđivanje sredstava za njegovu realizaciju. Ova investicija, koja ima podršku građana Ulcinja, predstavlja važan segment razvoja, unapređenja javnih prostora i poboljšanja ukupnog kvaliteta života u Ulcinju", piše u saopštenju.

On je poručio da ovi napori u razvoju lokalne infrastrukture predstavljaju ključni korak ka stvaranju prosperitetne, modernizovane i atraktivne sredine za život, rad i posjetu.

"U konačnom, ovim predlogom naš poslanički Klub započinje pravu malu seriju odobrenih projekata za 2024. godinu, sa kojima će crnogorska javnost imati priliku da se upozna u nekoliko narednih dana", zaključuje se.

Bonus video: