Koprivica razgovarao sa Novovićem: SDT ima punu podršku Vlade, stvarnu, a ne verbalnu

"U toku formiranje Radne grupe, koja će biti međuresorna, i koja će se baviti aktivnostima u cilju preseljenja SDT-a i SPO-a i potpunog osposobljavanja stare zgrade Vlade za potrebe istih"

9044 pregleda 15 komentar(a)
Novović i Koprivica, Foto: Gov.me
Novović i Koprivica, Foto: Gov.me

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ima punu podršku Vlade, stvarnu, a ne verbalnu a koja se ogleda kroz budžetiranje, zakonodavnu reformu ali i kroz obezbjeđenje novih prostornih kapaciteta.

To je poručio potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica, koji se sastao s glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Koprivica se sastao sa Novovićem, kako bi zvanično odao priznanje, te iskazao veliku zahvalnost u ime Vlade za postignute rezultate u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, a koji su prepoznati dobijanje nagrade "Šampion borbe protiv korupcije" američkog Stejt dipartmenta, za borbu protiv korupcije.

"Potpredsjednik Koprivica je istakao da Specijalno državno tužilaštvo ima punu podršku Vlade, stvarnu, a ne verbalnu a koja se ogleda kroz budžetiranje, zakonodavnu reformu ali i kroz obezbjeđenje novih prostornih kapaciteta. Sa tim u vezi, na sastanku je dalje istaknuto i da je u toku formiranje Radne grupe, koja će biti međuresorna, i koja će se baviti aktivnostima u cilju preseljenja SDT-a i SPO-a i potpunog osposobljavanja stare zgrade Vlade za potrebe istih", saopšteno je.

U razgovoru je, kako se dodaje, ukazano da je ovo jedan od prioriteta Vlade i da se smatra da će se kroz pomoć u smislu obezbjeđivanja adekvatnih prostornih kapaciteta, budžetske podrške i efikasnog zakonodavnog okvira, pokazati snažna podrška radu SDT-a u cilju nastavka borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Bonus video: