Klub odbornika DPS i LP: Budžet opštine Danilovgrad usvojen glasovima 16 od 33 odbornika

Klub odbornika DPS i LP upitao je "da li nedolazak velikog broja odbornika vladajuće većine znači i neslaganje sa predloženim budžetom"

3597 pregleda 1 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Klub odbornika Demokratske partije socijalista i Liberalne partije saopštio je da je Budžet opštine Danilovgrad usvojen glasovima 16 od 33 odbornika čime se, kako su kazali, dovodi u pitanje njegov legitimitet.

"Predlog Kluba odbornika Demokratske partije socijalista i Liberalne partije da se o pitanju izgradnje novog gradskog groblja raspravlja na jučerašnjoj sjednicu, a uz zahtjev 380 građana MZ Gorice sa stručnom analizom, voljom vladajuće većine predlog i zahtjev nijesu uvaženi. Nepoštovanjem i pokušajem aktuelnog rukovodstva Opštine Danilovgrad da netransparentno, nestručno i iza leđa javnosti rješava pitanja novog gradskog groblja u Danilovgradu, jedini logičan i ispravan potez je bio napuštanje sjednice prije glasanja Dnevnog reda. Izbjegavajući raspravu o ovoj tački i koristeći neprisustvo odbornika Demokratske partije socijalista i Liberalne partije, vladajuća većina u Danilovgradu odložila je raspravu o budžetu u poslepodnevnim časovima, kako bi dodatnim angažovanjem i naporom obezbijedila kvorum sa odbornicima koji nijesu do tog trenutka učestvovali u radu sjednice Skupštine", saopštio je Klub odbornika DPS i LP Danilovgrad.

Time su, dodaju, "zadovoljili formu i izbjegli konstruktivan dijalog" oko budžeta.

"Na kraju, kvorum za sjednicu obezbjeđivali su dva odbornika opozicije. Prvi put u Danilovgradu imamo situaciju da se o Predlogu budžeta za narednu godinu raspravlja manje od sat vremena i da je isti usvojen glasovima 16 od 33 odbornika, čime se dovodi u pitanje legitimitet istog. Komentarišući budžet, dovoljno je citirati riječi predsjednika Opštine, gospodina Grgurovića: 'Stvarno moramo konstatovati da ovo nije razvojni budžet, da ovo nije infrastrukturni budžet, da je ovo servisni budžet', i da je on, bez obzira što ga je predložio, nezadovoljan istim. Poslije ovakve izjave predsjednika Opštine Danilovgrad, postavlja se pitanje da li nedolazak velikog broja odbornika vladajuće većine znači i neslaganje sa predloženim budžetom? Ovakvim pristupom i formalnim usvajanjem, najviše štete se čine građanima Danilovgrada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: