Spajić ogorčen na poslanike "neradnike"

Premijer navodno smatra da ga opstruiraju velikim brojem amandmana na budžet, jer hoće da se ide na "privremeno finansiranje"

75924 pregleda 147 reakcija 114 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U kratkom, burnom obraćanju na sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine, premijer Milojko Spajić optužio je sinoć poslanike da ga opstruiraju velikim brojem amandmana na budžet i povezane zakone, rekavši da neće doći na sjednicu posvećenu premijerskom satu, tvrde učesnici sjednice i izvori "Vijesti" upoznati sa sadržajem razgovora koji neki od njih nazivaju svađom.

Spajić je navodno tokom dana obavijestio šefa parlamenta Andriju Mandića da neće doći na za danas zakazani premijerski sat. Mandić je na sjednici kolegijuma koja je počela oko 20 časova pozvao premijera i uključio zvučnik na telefonu, tako da ga svi mogu čuti u prostoriji.

"Poslanicima URA i DPS se obratio dosta negativno, pomenuo je da zatrpavaju budžet amandmanima da se ne bi usvojio", rekao je jedan od učesnika sjednice.

Drugi učesnik je rekao da je to trajalo dvadesetak sekundi, dok ga navodno nije prekinuo poslanik Filip Adžić (URA), kada je Spajić "počeo da podučava poslanike opozicije šta treba da rade".

Premijer je rekao da ima puno posla pa zato neće doći, i ponudio da pošalje pisane odgovore na postavljena pitanja.

Spajić navodno smatra da je do svega ovoga došlo zato što su poslanici "neradnici koji hoće da izbjegnu da se budžet usvoji sa reformskim zakonima".

"Hoće da idemo u privremeno finansiranje.Toliko reformskih zakona a (uloženo je) 100 amandmana. Nikoga nije briga", saznaju "Vijesti" nezvanično da je stav premijera.

Jedan od učesnika sjednice rekao je da je atmosfera u prostoriji bila nestvarna, da su poslanici bili veoma uznemireni.

"Neprihvatljivo je da premijer ne shvata svoju ulogu i ulogu parlamenta", rekao je taj sagovornik.

Nakon što su "Vijesti" objavile da Spajić neće doći na premijerski sat, on je odgovorio na ranije postavljeno pitanje lista da li je to tačno.

"Dolazim, to je lažna vijest", rekao je premijer.

Navodno je premijer kasnije pozvao Mandića i rekao mu da će ipak doći na sjednicu zakazanu za podne na kojoj će odgovarati na pitanja poslaničkih klubova.

Bonus video: