Mekarti: Crna Gora se suočava sa ozbiljnim izazovima

Direktor za Evropu u Međunarodnom republikanskom institutu čestitao Bečiću izbor za predsjiednika Demokrata

1338 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Crna Gora se suočava sa ozbiljnim izazovima, a jedan od njih je očuvanje kredibilnog NATO članstva i ubrzanje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU), ocijenio je direktor za Evropu u Međunarodnom republikanskom institutu (IRI), Pol Mekarti.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Mekarti je čestitao Aleksi Bečiću izbor za predsjednika te stranke, navodeći da je zadovoljan dugogodišnjom uspješnom saradnjom sa Bečićem.

On je Bečiću poželio sreću u novom četvorogodišnjem mandatu na mjestu predsjednika Demokrata, ali i na preuzetoj dužnosti potpredsjednika Vlade.

"Crna Gora se suočava sa ozbiljnim izazovima. Jedan od njih je očuvanje kredibilnog NATO članstva i ubrzanje pristupnih pregovora sa EU“, naveo je Mekarti u čestitki.

On je kazao da se nada da će Demokrate doprinijeti očuvanju evroatlantskog kursa i afirmaciji zapadnih vrijednosti, koje predstavljaju neophodan uslov za integraciju Crne Gore u EU i klub najrazvijenijih zemalja svijeta.

Mekarti je zahvalio Demokratskoj Crnoj Gori na dosadašnjoj saradnji, koja je rezultirala mnogim uspješnim projektima.

On je dodao da su Demokrate kredibilan partner u odnosima, ne samo sa IRI-em, već i sa svim međunarodnim partnerima na evropskom putu Crne Gore.

"Posebna vrijednost vaše partije jesu izvanredni mladi ljudi koji su aktivni u programima IRI-a i koji daju veliki doprinos izgradnji unutarpartijske saradnje i kulture izgradnje društvenog konsenzusa", istakao je Mekarti.

On je dodao da je učešće članova Demokrata u vodećem omladinskom programu za političko liderstvo, Institutu za napredno liderstvo u politici (ALPI), ključan.

„Ključan je i doprinos u radu Ženskog kluba u parlamentu koji su dali vaši poslanici. Siguran sam da ćemo ovu više nego uspješnu saradnju nastaviti i u budućnosti. Želim vam uspješan rad i sve najbolje u budućnosti“, naveo je Mekarti.

Bonus video: