Pejović: Počinje realizacija pograma Evropa sad 2, biće realizovana sva očekivanja građana

On je pojasnio da njihovi međunarodni partneri registruju, kako kaže, konkretne i velike rezultate koje isporučuje parlament

5731 pregleda 8 komentar(a)
pejović, Foto: Skupština Crne Gore
pejović, Foto: Skupština Crne Gore

Budžetom na prijedlog Vlade koji je usvojila parlamentarna većina, već od januara počinje realizacija programa Evropa sad 2, povećanjem minimalnih penzija i to bez jednog eura zaduženja za te svrhe, poručio je potpredsjednik Parlamenta Boris Pejović.

Pejović je, kako je saopšteno iz Pokreta Evropa sad (PES) kazao da u nastavku primjene programa Evropa sad 2, biće realizovana, prema njegovim riječima, sva očekivanja građana u obećanom roku.

"U budžetu je predviđen i kapitalni projekat izgradnje auto-puta, a u međuvremenu je raspisan i javni poziv za idejno rješenje za ukrštanje autoputa Bar–Boljare sa Jadransko-jonskim autoputem i brzom saobraćajnicom u zoni Paštrovačke gore", kazao je Pejović.

On je pojasnio da njihovi međunarodni partneri registruju, kako kaže, konkretne i velike rezultate koje isporučuje parlament.

"Imamo i epilog uspješno realizovanog popisa sa punim legitimitetom, što je odraz odgovorne politike Vlade i parlamenta", dodao je.

On je podsjetio da su u toku intenzivirane akcije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), što je kako je kazao signal da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije dodatno unapređuje.

"Za veoma kratko vrijeme 44. Vlada i parlamentarna većina su već isporučili konkretne rezultate za bolji standard i evropske integracije, što predstavlja zamajac za budući rad i još veće uspjehe", zaključio je Pejović.

Bonus video: