Euromost: Policija podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Smolovića

Tužiteljka se izjasnila u događaju sa sjednice lokalnog parlamenta nema elemenata krivičnog dijela koja se gone po službenoj dužnosti

2838 pregleda 0 komentar(a)
Smolović, Foto: Jadranka Ćetković
Smolović, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljska policija podnijela je tamošnjem Sudu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsjednika Opštine Petra Smolovića, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o Javnom redu i miru, saopštila je NVO Euromost.

Klub odbornika Pokreta Evropa sad 3. novembra je saopštio da je odbornik te stranke Andrija Delić policiji podnio prijavu protiv Smolovića, nakon incidenta u lokalnom parlamentu, i tom prilikom osudili "uvrede i prijetnje" koje je, kako su kazali, Smolović uputio Deliću.

Euromost je, kako navode, tražio od Odjeljenje bezbjednosti u Bijelom Polju i Uprave policije da im odgovore šta su preduzeli u tom slučaju.

Kazali su da im je iz Uprave policije rečeno da su u OB Bijelo Polje prikupili obavještenja od Delića, Smolovića, Damira Mustajbašića, Bojana Obradovića, Une Lješnjak, Duška Ružića, Ernada Suljevića, Kristine Damjanović, Dražena Petrića i Mitra Radovića, kao i da je lokalnoj policiji dostavljen poslovnik tamošnjeg parlamenta.

Euromost je saopštio da im je iz Uprave policije rečeno da je tužiteljka iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju izjasnila da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog dijela koja se gone po službenoj dužnosti, a da "u Centru bezbjednosti Bijelo Polje cijene, da li u konkretnom događaju ima elemenata prekršaja".

Rekli su da im je iz OB Bijelo Polje rečeno da su podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Smolovića, zbog počinjenog prekršaja iz člana 7 stav1 Zakona o Javnom redu i miru.

"Jako je bitno da nakon ovog incidenta, nakon kojeg je nastavljeno optuživanje preko medija i portala, da crnogorska javnost zna da je Uprava policije preduzela sve mjere u svojoj nadležnosti i da će svi koji budu koristili svoje položaje u lokalnim parlamentima ili na drugim javnim mjestima za sukobljavanje, biti sakcionisani od strane državnih institucija, bez obzira o kome se radi", zaključuje Euromost.

Bonus video: