DPS: Podnijete kandidature za unutarpartijske izbore

Iz DPS-a su istakli da su nakon formalnog utvrđivanja ispunjenosti svih neophodnih pretpostavki sve navedene kandidature prihvaćene i da je na taj način utvrđena zbirna izborna lista

3157 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U stranačkim prostorijama Demokratske partije socijalista (DPS) su juče podnijete kandidature za predsjednika, potpredsjednicu i potpredsjednike, saopšteno je iz te partije.

Oni su kazali da su kandidature podnijete na osnovu odluke Glavnog odbora DPS-a da se u skladu sa utvrđenom procedurom i onim što predstavlja demokratski standard sprovedu neposredni partijski izbori.

"Naime, Kandidacionoj komisiji koja je ovlašćena da provjeri vjerodostojnosti i utvrdi ispravnost potpisa podrške i ispunjavanje ostalih uslova, kandidaturu za predsjednika predao je Danijel Živković, za potpredsjednicu Aleksandra Vuković – Kuč, a kandidaturu za potpredsjednike Ivan Vuković, Jevto Eraković, Abaz Dizdarević, Dušan Raičević i Elvir Zvrko", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su istakli da su nakon formalnog utvrđivanja ispunjenosti svih neophodnih pretpostavki sve navedene kandidature prihvaćene i da je na taj način utvrđena zbirna izborna lista.

"Svim kandidatima želimo uspješno predstavljanje, a članovima DPS-a da svojim neposrednim glasanjem i učešćem u ovom procesu budu dio pozitivne promjene u političkoj kulturi Crne Gore i zajednički pokažemo da možemo bolje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: