SNP Pljevlja: Država u kojoj su policajci raspirivali mržnju, iziskivala je krupne i korjenite promjene

"Nakon istorijskih izbora održanih 30. avgusta 2020 godine svjedočili smo pokušajima narušavanja multietničkog i multivjerskog sklada u Pljevljima. Naše tadašnje tvrdnje da iza ispisivanja poruka mržnje i netrpeljivosti stoji odlazeći režim koji poslednjim trzajima pokušava da naruši veličanstvene promjene od 30. avgusta, pokazale su se kao tačne"

9033 pregleda 10 komentar(a)
SNP, Foto: Mediabiro
SNP, Foto: Mediabiro

Država u kojoj su policijski službenici, umjesto da obavljaju dužnosti profesije i permanentno doprinose bezbjednosti i sprovođenju zakona u društvu, raspirivali vjersku i nacionalnu mržnju, iziskivala je krupne i korjenite promjene.

To su poručili iz Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) u Pljevljima, reagujući na informaciju koju su juče objavile "Vijesti" da je po završetku izbora 2020. policajac Petar Lazović organizovao da se Pljevlja iscrtaju srpskim simbolima, kako bi izazvao međunacionalnu netrpeljivost u tom gradu.

"Nakon istorijskih izbora održanih 30. avgusta 2020 godine svjedočili smo pokušajima narušavanja multietničkog i multivjerskog sklada u Pljevljima. Naše tadašnje tvrdnje da iza ispisivanja poruka mržnje i netrpeljivosti stoji odlazeći režim koji poslednjim trzajima pokušava da naruši veličanstvene promjene od 30. avgusta, pokazale su se kao tačne. Da apsurd bude veći cijelu priču je režirao policijski službenik Petar Lazović, što je tragični dokaz koliko su institucije sistema bile podrivene kriminogenim uticajem. Danas, tri godine poslije, nakon brojnih promjena, istina u koju smo bili sigurni izlazi na vidjelo", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora (OO) SNP Pljevlja.

Pokazalo se, dodaje se u saopštenju, da su pokušaji izazivanja podjela i mržnji na vjerskoj i nacionalnoj osnovi bili isključivo vještačke prirode, izrežirani, tendenciozni i kriminogeni, sve sa ciljem destabilizacije društva koje je krenulo reformskim putem.

"U tom cilju nisu uspjeli jer i Pljevlja i Crna Gora imaju dovoljno snage i spremnosti da prevaziđu pokušaje stvaranja lažnih podjela čiji je isključivi motiv skretanje pažnje sa stvarnih društvenih problema, čije će rješavanje zasigurno biti dovedeno do kraja, to jeste naše društvo neće stati na putu kojim je krenulo", piše u saopštenju OO SNP Pljevlja.

Bonus video: