Mandić: Mojkovačka bitka simbol epske Crne Gore

Predsjednik Skupštine prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana opštine Mojkovac

5826 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Kabinet predsjednika Skupštine
Foto: Kabinet predsjednika Skupštine

Zadatak državnih institucija u Podgorici je da predano rade zajedno sa svim lokalnim samoupravama kako bi građani Crne Gore imali što bolji životni standard i veće šanse za zaposlenje, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

Njegov kabinet je saopštio da je Mandić prisustvovao danas svečanoj sjednici povodom Dana opštine Mojkovac.

Mandić je, kako se navodi, čestitao Dan opštine Mojkovac, apostrofirajući da, kao neko ko je djetinjstvo proveo u Mojkovcu, tu svečanost doživljava i kao svoju.

"Predsjednik Skupštine je istakao da su nekada učili da je srednjevjekovno Brskovo, koje je osnovao kralj Stefan Uroš Nemanjić i u kojem je kovan tadašnji novac, bilo veće od Londona i da je upravo ta ideja o ekonomskoj važnosti ovog kraja temelj modernog Mojkovca, te da upravo on predstavlja snagu razvoja Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Mandić je dodao da će Mojkovčani donijeti odluku o ponovnom otvaranju rudnika koji bi "činio novu budućnost ovog grada".

Osvrnuo se i na Mojkovačku bitku, zbog koje se i današnji dan slavi kao Dan opštine, uz konstataciju da je ona "ušla u epopeju ratovanja kao simbol epske Crne Gore koja je počela ispod Lovćena, a koja se sada kao moderna država intenzivno razvija".

"Mandić je na samom kraju prisutnima čestitao i Božić porukom vječne istine: Mir Božiji, Hristos se rodi", navodi se u saopštenju.

Mandić Mojkovac
foto: Kabinet predsjednika Skupštine

Šef parlamenta danas je položio i vijenac na spomenik junacima Mojkovačke bitke, povodom 108 godina od te bitke.

Bonus video: