Politički subjekti da do 31. januara donesu odluku o visini članarine za ovu godinu i dostave je ASK

Iz ASK-a su kazali da se odluke o visini članarine i o neplaćanju članarine mogu dostaviti Agenciji neposredno ili poštom na adresu ulica Kralja Nikole 27/V 81.000 Podgorica, ili na mejl finansiranje@antikorupcija.me

2904 pregleda 8 komentar(a)
ASK, Foto: Antikorupcija.me
ASK, Foto: Antikorupcija.me

Politički subjekti u Crnoj Gori dužni su da do 31. januara donesu odluku o visini članarine za ovu godinu i dostave je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Iz Agencije su rekli da su politički subjekti dužni da to urade u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

"Obaveza se odnosi na sve političke partije iz registra političkih partija, kao i političke subjekte koji imaju osvojene mandate u Skupštini Crne Gore, odnosno skupštinama jedinica lokalne samouprave, bez obzira na to da li planiraju ili ne planiraju članarinu kao izvor finansiranja u ovoj godini", navodi se u saopštenju.

Iz ASK-a su kazali da se odluke o visini članarine i o neplaćanju članarine mogu dostaviti Agenciji neposredno ili poštom na adresu ulica Kralja Nikole 27/V 81.000 Podgorica, ili na mejl finansiranje@antikorupcija.me.

"Poštujući Zakon, Agencija objavljuje odluke na svojoj internet stranici u roku od sedam dana od dana prijema", rekli su iz ASK-a.

Oni su dodali da neispunjavanje te obaveze povlači prekršajnu odgovornost.

Bonus video: