Demokrate HN: Naum DPS-a je doživio fijasko

"Skupština Opštine Herceg Novi usvojila je izmjene i dopune Odluke o učešću Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika, te je na taj način zadat težak udarac DPS-u koji je na osnovu ranije važeće odluke htio da zbrinjava svoje favorite na skandalozan način"
3 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 12.08.2017. 11:13h

Demokrate Herceg Novi poručile su funkcionerima DPS Herceg Novi da je njihov "naum da namještaju zbrinjavanja šefa policije i četiri funkcionera pod privilegovanim uslovima mimo prava i elementarne logike, a preko leđa građana doživio fijasko".

Demokrate su reagovale na saopštenje DPS u kojem je, između ostalog, navedeno da se njihova "upornost isplatila, uprkos odugovlačenju Demokrata".

"Nakon nokauta u Skupštini Opštine Herceg Novi, lokalni ogranak organizovane kriminalne grupe zvane DPS pokušava petparačkim saopštenjima da zataška vlastiti poraz i namjeru da izvođenjem mahinacija ošteti i grad i državu. U vodu je pala i manipulacija DPS-a, na kojoj su danima jahali, da su Demokrate ostavile bez stana 44 porodice. S obzirom na to da mi držimo riječ, epilog za DPS nakon jučerašnje sjednice Skupštine jeste onakav kakav smo im i obećali: kolaps, potop i debakl. Skupština Opštine Herceg Novi usvojila je izmjene i dopune Odluke o učešću Opštine Herceg Novi u rješavanju stambenih pitanja državnih službenika i namještenika, te je na taj način zadat težak udarac DPS-u koji je na osnovu ranije važeće odluke htio da zbrinjava svoje favorite na skandalozan način i po privilegovanim uslovima", navodi se u reagovanju Demokrata.

Dodaju da u DPS-u ni u čemu nijeu bili uporni, "osim u planiranju mahinacija i zloupotreba i danonoćnog i svakodnevnog pokušaja skretanja pažnje sa centralne stvari, a to je sakrivanje četiri stana i nanošenje štete Opštini u korist načelnika policije".

"Ali vam maheraj neće proći ni u slučaju luke Škver, kao ni onaj u vezi stanova što vam nije juče prošao. Demokrate i naši koalicioni partneri su u skladu sa pravom omogućili da 44 porodice transparentno, na regularan način, bez privilegovanja pojedinaca i skrivenih namjera, riješe svoje stambeno pitanje. Takav pristup je garancija da će nova opštinska vlast i ubuduće sa punom javnom i socijalnom odgovornošću rješavati goruće potrebe i probleme Novljana i Novljanki. Samo je nova opštinska vlast u stanju da regularno donosi odluke i rješava probleme građana. DPS-u ostaje da mizernim saopštenjima, koja vrve od mržnje i neistina, skreće pažnju sa brodoloma koji su doživjeli u Herceg Novom u namjeri da proarče javne resurse", saopštile su Demokrate.

Bonus video: