Đuričković: Krapović da stavove o negativnom uticaju Srbije brani na NATO sastancima i susretima sa zvaničnicima EU

On je kazao da manipulacija građanima i međunarodnom zajednicom iz poslaničkih i partijskih klupa može proći, ali da je sa pozicije ministra suočavanje s tim izazovom zahtjevnije i nosi ozbiljne posljedice

3947 pregleda 13 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Ministar odbrane Dragan Krapović trebalo bi da stavove o negativnom uticaju Srbije u Crnoj Gori argumentovano brani na narednim NATO sastancima i susretima sa zvaničnicima Evropske unije (EU), poručio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković.

Krapović je sinoć u emisiji Načisto na TV Vijesti kazao da nije saglasan sa ocjenom da maligni uticaji dolaze iz Srbije te da je pogrešno iz političkih razloga stavljati znak jednakosti između Rusije iz Srbije.

"Važno je da im jasno objasni da su dosadašnji pogledi EU i NATO na uticaj Srbije u Crnoj Gori, bili netačni tokom svih ovih godina", naveo je Đuričković u saopštenju.

On je kazao da manipulacija građanima i međunarodnom zajednicom iz poslaničkih i partijskih klupa može proći, ali da je sa pozicije ministra suočavanje s tim izazovom zahtjevnije i nosi ozbiljne posljedice.

"Koliko god se zaklinjali na vjernost i posvećenost evropskoj ideji, ovih dana isplivavaju antievropski stavovi i potezi parlamentarne većine i članova Vlade", naveo je Đuričković.

On je dodao da su stavovi Krapovića samo potvrda da je i 44. Vlada daleko od evropskih vrijednosti.

Bonus video: