Klikovac: Ukoliko nastave sa rušenjem Lamele C, Injac i ministarstvo da obezbijede građanima alternativni smještaj

Klikovac je pozvao na poštovanje člana 171 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata

9929 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Klikovac, Foto: DPS
Klikovac, Foto: DPS

Šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac pozvao je gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac i nadležno ministarstvo da ukoliko nastave sa rušenjem stanova građana u Lameli C u naselju Zabjelo obezbijede građanima alternativni smještaj.

"Pozivam gradonačlenicu Injac i nadležno ministarstvo da ukoliko nastave sa rušenjem stanova građana u Lameli C da poštuju član 171 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata i obezbjede gradjanima alternativni smještaj", napisao je Klikovac na društvenoj mreži X.

Rušenje Lamele C ispod brda Ljubović, u naselju Zabjelo, u Podgorici, počelo je prekjuče rano ujutro, dok se pred Upravnim sudom vode tri spora i uprkos tome što je iz inspekcije resora po čijem se nalogu ruši, rečeno da je to nemoguće prije odluke suda, jer bi u suprotnom investitor mogao da tuži državni organ.

Rušenje stambene zgrade čiji je investitor "PS Gradnja" počelo je prekjuče u ranim jutarnjim satima, a intervencija je obustavljena istog dana oko 13.30. Kako se vidjelo na dostupnim fotografijama i video-snimcima i kako su javljali reporteri TV Vijesti sa lica mjesta, prekjuče su srušeni pojedini zidovi u potkrovlju sporne zgrade.

Iz Uprave policije (UP) prekjuče su "Vijestima" rekli da su o rušenju Lamele C informisani 5. januara, kada im je iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine kojeg vodi Janko Odović, podnijet zahtjev za asistenciju.

Bonus video: