Mašković: Uvećanje cijena zakupa tezgi na Gintašu je samo jedno od iznenađenja za početak nove 2024.

"Najavljeno je poskupljenje cijene parkinga, vode, komunalnih usluga… Sveukupno, dešava se galopirajuća inflacija uslovljena rastom cijena koje kreira ova gradska uprava", rekao je Mašković

5968 pregleda 7 komentar(a)
Mašković, Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore
Mašković, Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore

Uvećanje cijena zakupa tezgi na Gintašu je samo jedno od iznenađenja za početak nove 2024. godine, saopštio je danas šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada, Miloš Mašković.

"Najavljeno je poskupljenje cijene parkinga, vode, komunalnih usluga… Sveukupno, dešava se galopirajuća inflacija uslovljena rastom cijena koje kreira ova gradska uprava. Jesu li i to bila obećanja tokom predizborne kampanje? Tokom predizborne kampanje, brda i doline. Kada su zauzeli fotelje, došlo je do povećanja cijena zakupa tezgi na Gintašu i do 50%, što će rezultirati značajnim rastom cijena voća, povrća i drugih proizvoda koji se tamo mogu naći. Pitam se da li je predvodnik koalicije u Podgorici, DF sa svojim partnerom ES, tokom predizborne kampanje i obilazaka zakupaca na Gintašu saopštio svoje planove za uvećanje cijena zakupa?", istakao je Mašković u saopštenju koje su dostavile Socijaldemokrate (SD).

On je dodao da ovakvo jednostrano donošenje odluka, bez prethodnih konsultacija sa zakupcima, najbolje oslikava odnos Glavnog grada prema zakupcima i potrošačima, ali istovremeno naglašava potrebu za dijalogom i rješenjima koja neće štetiti ni zakupcima ni potrošačima, odnosno građanima Podgorice.

Televizija Vijesti juče je objavila da je podgoričko preduzeće Tržnice i pijace podiglo cijene zakupa tezgi na pijacama i do 50 odsto.

Zakupci nezadovoljni, a u razgovoru za Televiziju Vijesti nisu isključili mogućnost da zbog toga dođe do novih poskupljenja voća, povrća i ostalih proizvoda koji se mogu naći na tezgama podgoričkih pijaca.

Bonus video: