Demokrate: Crna Gora zaslužuje Vladu koja neće imati otvorena pitanja sa susjedima

"Decenije vladavine DPS-a, koje su trebale biti godine napretka i razvoja, umjesto toga su postale epizoda izdaje i korupcije, period u kojem su se iznevjerili ideali na kojima je naša država osnovana, pa od strane DPS-a osramoćena"

6207 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Crna Gora zaslužuje Vladu koja neće imati otvorena pitanja sa susjedima, koja su u nasljeđe ostavili ili aktuelni ili odbjegli prvaci Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a u kojem je između ostalog navedeno da je ministar odbrane i potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović "obrukao državu koju predstavlja"

"Decenije vladavine DPS-a, koje su trebale biti godine napretka i razvoja, umjesto toga su postale epizoda izdaje i korupcije, period u kojem su se iznevjerili ideali na kojima je naša država osnovana, pa od strane DPS-a osramoćena. Danas, suočeni s posljedicama njihovog vladanja, ne možemo a da se ne zapitamo: gdje bi Crna Gora bila da je DPS izabrao drugačiji put? Izdaja koju su počinili nije samo prodaja naše zemlje, već i prodaja nade i povjerenja naših građana. Umjesto da priznaju svoje greške i zatraže oprost, oni nastavljaju da izbjegavaju odgovornost, optužujući druge za sramotu koju su sami napravili. U vremenima kada su nam bili potrebni lideri, DPS nas je iznevjerio, ratovima obrukao, korupcijom i kriminalom ponizio", piše u reagovanju Demokrata.

Dodaju da "više nećemo tolerisati ovo ponašanje".

"Crna Gora zaslužuje bolje. Zaslužuje Vladu koja sluša glasove svojih građana, a ne glasove korupcije i kriminala. Zaslužuje Vladu koja ne mrzi šah zbog šahovnice. Zaslužuje Vladu koja neće imati otvorena pitanja sa susjedima, koja su u nasljeđe ostavili ili aktuelni ili odbjegoi prvaci DPS-a. Zaslužuje Vladu koja ima petlje odbraniti svoje nacionalne interese i svoje simbole, bez obzira na potencijal zemalja za koje su isti zainteresovani. Pripadamo ljudima koji se ne boje reći istinu, ljudima koji se ne boje borbe za bolje sjutra. Sada je trenutak kada moramo pokazati da smo jači od mračnih stranica naše prošlosti, trenutak da se uspravimo i s ponosom hodamo, poštujući svakog, ali i tražeći poštovanje od svih. Ova borba nije samo protiv korupcije i nepravde koju je DPS sijao; ovo je borba za obraz Crne Gore. Za svaku nepravdu koju su počinili, za svaki san koji su ugasili, danas stojimo kao svjedoci i branitelji pravednijeg sjutra. Ovo je trenutak kada Crna Gora kaže: 'Dosta je bilo'", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: