Joković: Građanska opozicija nam je partner

Pošto je predsjednik SNP-a Srđan Milić podnio ostavku, a po statutu stranke, predsjednika jedino može izabrati Kongres, sprovedena je potpuna procedura za održavanje istog
61 pregleda 31 komentar(a)
Vladimir JOković, Foto: Filip Roganović
Vladimir JOković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.08.2017. 06:39h

Kandidat za predsjednika Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković izjavio je da će ukoliko dođe na čelo partije, saveznici SNP-a biti građanske partije. On je u razgovoru za “Vijesti” rekao da će ukoliko bude izabran za lidera SNP-a, partija nastaviti da se bori protiv vlasti na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Sve građanske i demokratske partije koje se zalažu za smjenu vlasti demokratskim putem, naši su potencijalni saveznici. SNP, kao simbol opozicione borbe u Crnoj Gori, daće svoj nesebičan doprinos jedinstvu opozicije, jer je to glavni uslov ka pobjedi na sljedećim izborima. SNP, od osnivanja pa do sada, neprestano vodi borbu protiv aktuelne vlasti na čelu sa DPS-om i to će nastaviti na najbolji mogući način i u budućnosti”, rekao je Joković.

Kako komentarišete navode dijela funkcionera SNP-a da je kongres fingiran?

Pošto je predsjednik SNP-a Srđan Milić podnio ostavku, a po statutu stranke, predsjednika jedino može izabrati Kongres, sprovedena je potpuna procedura za održavanje istog. Na posljednjoj sjednici Glavnog odbora, sve odluke koje se odnose na Kongres su donesene jednoglasno, a kako postoje tri kandidata za predsjednika, ne znam ko i na osnovu čega može tvrditi da je Kongres fingiran.

Očekujete li neku od funkcija u vrhu stranke ukoliko ne pobijedite na kongresu?

Nikad se nisam borio ni za jednu funkciju u stranci, pa nijesam prihvatio ni mjesto potpredsjednika partije koje mi je nuđeno, jer sam smatrao da mogu dati dovoljan doprinos partiji kao član Glavnog i izvršnog odbora, slobodno iznoseći svoje stavove. Jedini razlog prihvatanja kandidature za predsjednika je borba za jedinstvo i očuvanje partije i neslaganje sa radom kancelarije SNP-a od podnošenja ostavke bivšeg predsjednika. U slučaju da ne budem izabran za predsjednika, neću prihvatiti nijednu značajniju funkciju u partiji.

Šta ćete, ukoliko pobijedite, učiniti da u partiji zadržite ljude koji se protive ovakovom kongresu?

Ni na jednom Opštinskom pa ni na Glavnom odboru u Crnoj Gori nijesam čuo da se neko protivio održavanju Kongresa, prema tome nije mi jasno zašto bi neko napuštao partiju zbog toga. Jedno je sigurno, a to je da ću učiniti sve da SNP ubuduće bude partija u koju će ljudi sa radošću dolaziti, a ne napuštati.

Bonus video: