Konatar: Spajić i Vlada imaju obavezu da povećaju zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu

"Ako Spajić i Vlada nastave da varaju zaposlene, natjeraju ih na štrajk i da opet na ulici moraju tražiti svoja prava, neće to biti samo Spajićev poraz, već poraz države Crne Gore"

13560 pregleda 73 reakcija 44 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Premijer Milojko Spajić i njegova Vlada imaju obavezu da povećaju zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu i više ne mogu bježati od toga, kazao je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

"To nije pitanje volje Milojka Spajića, već ispunjenje obaveze za povećanje zarada zaposlenima koje je omogućila Vlada Dritana Abazovića potpisivanjem Granskih kolektivnih ugovora", dodao je.

Konatar je podsjetio da je 43. Vlada na taj način povećala zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu za 20 do 30 odsto, a da je takođe ugovorima jasno predviđeno povećanje u 2024. i 2025. godini za još po 10 odsto.

"Ako Spajić i Vlada nastave da varaju zaposlene, natjeraju ih na štrajk i da opet na ulici moraju tražiti svoja prava, neće to biti samo Spajićev poraz, već poraz države Crne Gore, a to je nešto što ne smijemo dozvoliti", zaključio je Konatar.

Bonus video: