Mandić primio Joanikija: Primijetili smo da novi saziv Skupštine donosi važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća

Mandić je, kazali su iz Kabineta, mitropolitu rekao da su on i partija koju predvodi uvijek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru

20746 pregleda 127 reakcija 127 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je u Skupštini Crne Gore mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Mandić je, navodi se u saopštenju, mitropolitu Joanikiju poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore.

"... tom prilikom posebno ističući činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvijek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru, dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih bili i svjetovni vladari Crne Gore".

Mandić je mitropolita upoznao sa dinamikom rada u parlamentu, apostrofirajući činjenicu da ulaže svoj maksimum kako bi Skupština radila što efikasnije i kako bi se odluke donosile uz što veći konsenzus.

Mandić i Joanikije
foto: Skupština Crne Gore

"Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije je saopštio da se jasno vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkva primijetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća. Tokom dugog i sadržajnog razgovora, predsjednik Mandić i mitropolit Joanikije su se dotakli svih tema koje se tiču budućnosti Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Mandić i Joanikije
foto: Skupština Crne Gore

Iz Mandićevog kabineta su saopštili da je Mandić Joanikiju uručio panagiju Bogorodice s malim Hristom na rukama, krst sa zlatnim lancem, časni krst, ikonu Svetog Simeona Mirotočivog, koji je rođen u nekadašnjoj Ribnici i koji je zaštitnik glavnog grada Podgorice, kao i ikonu Svetog Save.

"Mitropolit crnogorsko-primorski je predsjedniku Mandiću uručio reprint Miroslavljevog jevanđelja, istakavši da je to najvredniji i najstariji srpski srednjevjekovni ćirilični spomenik koji je rukopisan na prostoru današnje Crne Gore i neraskidivo vezan za nju".

Bonus video: