Spajić: Crna Gora je u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za članstvo u EU

"Odlučni smo u namjeri da izgradimo odgovorne, nezavisne i transparentne institucije", rekao je Spajić

13966 pregleda 16 komentar(a)
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji (EU), saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Iz Vlade je saopšteno da Spajić učestvuje na 54. godišnjem zasijedanju Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu gdje je danas govorio na panelu pod nazivom "The Business Case for EU Enlargement".

"Proces integracije je kohezioni faktor u našem društvu, a integraciju u Evropsku uniju posmatramo u kontekstu duboke ekonomske integracije koja će omogućiti transformaciju naše ekonomije i značajno poboljšati kvalitet života naših građana", istakao je on.

Spajić je dodao da je Vlada posvećena očuvanju političke stabilnosti, nastavku konstruktivnog i inkluzivnog dijaloga i implementaciji ključnih ekonomskih politika., te je na toj liniji Plan rasta kao linija podrške Evropske unije od velikog značaja za nastavak ukupnih reformi.

"Odlučni smo u namjeri da izgradimo odgovorne, nezavisne i transparentne institucije", rekao je on.

U osvrtu na ekonomske i finansijske prilike, premijer je ocijenio da je Crna Gora u velikoj mjeri spremna za članstvo kao i da je Vlada odlučna da u najkraćem roku ispuni sve zahtjeve iz integracionog procesa kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica Evropske unije.

Bonus video: