Đuliani: U međunarodnim krugovima svima je dobro poznat evropski angažman Đukanovića

"Kada govorimo o dostizanju glavnog cilja, evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori, onda prije svega mislimo na mladu generaciju", rekao je Đukanović
64 pregleda 4 komentar(a)
Žan-Dominik Đuliani, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Žan-Dominik Đuliani, Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 07.06.2018. 14:55h

U međunarodnim krugovima svima je dobro poznat evropski angažman crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i značaj koji ima za Crnu Goru i za Balkan, rekao je predsjednik Fondacije Robert Šuman, Žan-Dominik Đuliani.

Đukanović je primio danas Đulianija koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori pod nazivom "Evropska perspektiva Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa kroz saradnje mladih – RYCO".

Đuliani je čestitao Đukanoviću izbor za predsjednika i izrazio zadovoljstvo što je u mogućnosti da se ponovo sretne sa njim u tom svojstvu, konstatujući da je u međunarodnim krugovima svima dobro poznat Đukanovićev evropski angažman i značaj koji ima za Crnu Goru i za Balkan.

Đukanović je zahvalio na čestitkama i potvrdio čvrstu opredjeljenost crnogorske državne politike za članstvo u Evropskoj uniji (EU), potencirajući značaj Berlinskog procesa na tom putu.

"Kada govorimo o dostizanju glavnog cilja, evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori, onda prije svega mislimo na mladu generaciju", rekao je Đukanović.

Navodi se da su razmijenjena mišljenja o izazovima sa kojima se suočava EU, i njihovim refleksijama na procese u našem regionu.

Bonus video: