Mugoša: Presuda u slučaju "Državni udar" dogovorena na Primorju sa ambasadorima; Knežević: SDT da je sasluša

Mugoša je tokom verbalne prepirke sa poslanikom DNP-a Milanom Kneževićem rekla da umjesto što se bavi njom, Knežević treba da se pozabavi "ko je s kim bio po Primorju i sa ambasadorima dogovorio ukidanje presude za "Državni udar"

67677 pregleda 110 reakcija 106 komentar(a)
Mugoša, Foto: Boris Pejović
Mugoša, Foto: Boris Pejović

Kandidatkinja za vrhovnu državnu tužiteljku (VDT) Suzana Mugoša je na današnjem saslušanju pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu nagovijestila da je presuda Apelacionog suda u slučaju "Državni udar", za koju je ranije izjavila da je kupljena, dogovorena na Primorju sa ambasadorima.

Ona je tokom verbalne prepirke sa poslanikom DNP-a Milanom Kneževićem rekla da umjesto što se bavi njom, Knežević treba da se pozabavi "ko je s kim bio po Primorju i sa ambasadorima dogovorio ukidanje presude za "Državni udar".

Knežević je rekao da očekuje da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) danas sasluša Mugošu, zbog izjave da je neki ambasador na Primorju kupio presudu na Apelacionom sudu.

"Prestanite više da maltretirate moju porodicu", kazala je Mugoša.

"A vama nije smetalo da dirate moju porodicu", odgovorio je Knežević.

Milan Knežević je kazao da je poraz parlamenta to što je Mugoša uopšte kandidat za VDT-a.

Mugoša i Knežević
Mugoša i Kneževićfoto: Boris Pejović

"Da je bilo sreće i pravne države, ona bi sad bila u istražnom zatvoru zbog zloupotreba koje je vršila u postupku "Državni udar", kazao je on.

Knežević je kazao da Mugoša nije sve "radila časno i pošteno" kako tvrdi, i da o tome materijalni dokazi u vidu prepiske sa Vesnom Medenicom.

"Želim da je pitam kad se i koliko puta čula sa Medenicom 12.i 13. marta 2019.godine, nakon što su objavljeni snimci, napravljeni na mjerama tajnog nadzora Saše Sinđelića gdje tvrdi da je čitav postupak farsa i da je bio prinuđen pod uticajem Specijalnog državnog tužilaštva da lažno optuži Andriju Mandića i mene, da smo učestvovali u pokušaju stvaranja državnog udara", rekao je Knežević.

On je pitao zašto se pripadnici kavačkog klana interesuju odakle je procurio snimak njenog sina ako ga ne poznaju ili ako ne poznaju nju.

"Vi dobro znate da imate veze sa ljudima koji su označeni kao pripadnicikavačkog klana. Da li je vaš sin zbog veza bio prekomandovan u Danilovgrad, pa ste dolazili da molite Zorana Lazovića da vam ga vrati u Podgoricu?", rekao je Knežević.

Knežević je kazao da Mugoša treba da ide u zatvor, a ne na sjednicu Odbora.

"Vi ste nedostojni funkcije koju pokrivate. Vi bi trebalo da budete disciplinski kažnjeni i smijenjeni. Ne samo vi, nego i sve one žene koje su sa Vesnom Medenicom barjačile i koje je trebalo da nam "j... majku srpsku". E želja će vas biti gospođo Mugoša, i vas, i Medenicu i Vesnu Simović Zvicer", poručio je Knežević.

Mugoša je odgovorila da je Kneževićevo izlaganje ispod svakog nivoa.

Istakla je da je već odgovorila na pitanja,ali da Knežević tada nije bio u sali.

Ona je kazala da će saopštiti SDT-u sve o njenim tvrdnjama da je presuda Apelacionog suda kupljena. Istakla je da ne poznaje Ljuba Milovića, te da Zorana Lazovića nije srela...

Bonus video: