URA: Spajić i Mujović kupuju buduću manjinsku podršku DPS za pozicije u energetskom sektoru

Iz URE ističu i da o tome koliko se Spajiću i Mujoviću žuri da sprovedu politički revanšizam, govori dovoljno i to što je Spajićeva većina pripremila i anti-ustavne izmjene Zakona kojim bi što hitnije sproveli popunjavanje dubine kadrovima DPS-a, a koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio nazad u skupštinsku proceduru

8226 pregleda 18 komentar(a)
Sa jedne od konvencija GP URA, Foto: URA
Sa jedne od konvencija GP URA, Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je danas da predsjednik Vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić i njegov partijski kolega i ministar rudarstva i energetike Saša Mujović kupuju buduću manjinsku podršku Demokratske partije socijalista (DPS) za pozicije u energetskom sektoru.

"Iz dana u dan postaje sve očitiji dogovor PES-a sa DPS-om, jer premijer Spajić i ministar Mujović čine sve da se na ključne pozicije u energetskom sektoru izaberu funkcioneri bivšeg režima i tako obezbijede buduću manjinsku podršku poslanika DPS-a njihovoj Vladi", ističe se u saopštenju GP URA.

Iz te partije su dodali da "ministar Saša Mujović, koji je i sam bio funkcioner bivšeg režima, miljenik DPS-a i Duška Bjelice, od samog starta čini sve kako bi se taj dogovor što prije sproveo, zbog čega je odmah po stupanju na funkciju uputio Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) zahtjev za hitno zakazivanje sjednice Skupštine akcionara EPCG, sa samo dvije tačke dnevnog reda smjena članova Odbora direktora i izbor novih članova, a da se prije toga nije ni uvjerio u rezultate poslovanja, po svim parametrima, najuspješnijeg menadžmenta EPCG".

"Prema tome uopšte nas ne iznenađuje plan Spajića i Mujovića da se funkcioner DPS-a, kum Časlava Vešovića i bivši direktor CGES-a Ivan Bulatović izabere za direktora EPCG. A da se njemu kroz druge članove DPS-a, poput bivšeg direktora FC Snadbijevanje Vladimira Bojičića, obezbijedi većina u Odboru direktora koju će kontrolisati DPS, a da se javnosti to predstavi kroz već demaskiranu priču Spajića o 40% pozicija u odborima direktora za tzv. eksperte", poručili su iz URE na čijem je čelu Dritan Abazović.

Takođe, oni su prokomentarisali i to da o otvorenim konkursima koje je obećao Spajić građanima dovoljno govore i informacije što se već uveliko zna kojoj partiji će pripasti i druge pozicije unutar energetskog sektora.

Iz URE ističu i da o tome koliko se Spajiću i Mujoviću žuri da sprovedu politički revanšizam, govori dovoljno i to što je Spajićeva većina pripremila i anti-ustavne izmjene Zakona kojim bi što hitnije sproveli popunjavanje dubine kadrovima DPS-a, a koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio nazad u skupštinsku proceduru.

"U ovom sve evidentnijem dogovoru PES-a i DPS-a tragikomično izgleda saučesništvo pojedinih funkcionera koalicije ZBCG. Tako je npr. u sinoć održanoj televizijskoj emisiji bilo neprijatno gledati gospodina Milutina Đukanovića koji se na sve moguće načine trudio da se dodvori ministru Mujoviću, vjerovatno nadajući se da će na taj način obezbijediti neku od fotelja u energetskom sektoru i za sebe, a kojim će upravljati PES i DPS protiv kojeg se on sve ove godine tako zdušno borio", zaključili su iz URE.

Bonus video: