Živković: Moramo da smijenimo Mandića i Spajića

Govoreći o potrebnim reformama u partiji, Živković je kazao da nije samo dovoljno reći da su uvidjeli greške, nego je pitanje da li će se te greške dešavati kada se, kako je rekao, vrate na poziciju vlasti

13498 pregleda 103 reakcija 98 komentar(a)
Živković, Foto: DPS
Živković, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) nema pravo da u narednom periodu počini više nijednu grešku, poručio je kandidat za predsjednika DPS-a Danijel Živković na stranačkoj tribini u Mojkovcu.

„Imaćemo šansu i tu šansu moramo da iskoristimo“, istakao je Živković.

On je podsjetio da su poslanici DPS-a tokom opozicionog djelovanja od 2020. godine uspjeli da smijene dvije Vlade i organizovali vanredne parlamentarne izbore.

„Za 30 godina njihovog trajanja oni su teško mogli zaljuljati bilo koju Vladu u kojoj je bila DPS. Ipak smo mi mnogo stabilniji, mnogo bolji i odgovorniji ljudi nego što su oni”, istakao je Živković.

On je kazao da moraju da smijene predsjednika Skupštine Andriju Mandića isto kao što su smijenili Danijelu Đurović i Aleksu Bečića.

“I Milojka Spajića treba da smijenimo sa te pozicije kao što smo smijenili Dritana Abazovića i Zdravka Krivokapića. Makar ako smo se u nečemu specijalizirali to je da obaramo Vlade i smjenjujemo predsjednike Skupštine", naveo je Živković.

Govoreći o potrebnim reformama u partiji, Živković je kazao da nije samo dovoljno reći da su uvidjeli greške, nego je pitanje da li će se te greške dešavati kada se, kako je rekao, vrate na poziciju vlasti.

On je rekao da se dešavalo da se ogriješe mnogo puta o članove koji su ostali vjerni do kraja, bez obzira što naša politika nije pokazala senzibilitet prema njihovim problemima.

Prema riječima Živkovića, obaveza partijskog rukovodstva koje bude izabrano je da DPS vrati iz opozicije u vlast.

„Ne treba nama vlast da bismo činili greške, nego da bismo vukli Crnu Goru naprijed. Nama treba razvoj“, zaključio je Živković.

Bonus video: