Ćalović Marković: Marković nije naveo da je za CeMI nadgledao finansiranje kampanje političkih blokova na referendumu

Kandidat za VDT-a Milorad Marković je govoreći o radu u CeMI-ju, rekao da su se u svim tim procesima sačinjavani izvještaji na osnovu onoga o čemu je imao saznanja u tom trenutku

31123 pregleda 45 reakcija 44 komentar(a)
Ćalović Marković, Foto: Boris Pejović
Ćalović Marković, Foto: Boris Pejović

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković kazala je da kandidat za vrhovnog državnog tužioca (VDT) Milorad Marković u biografiji nije naveo da je za nevladinu oraganizaciju Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) nadgledao finansiranje kampanje političkih blokova na referendumu 2006. godine.

Ćalović Marković je to kazala na današnjem saslušanju Markovića pred Odborom za politički sistem, upravu i pravosuđe.

Ćalović Marković je upitala da li je Marković dao ijednu izjavu kojom ukazuje na bilo koji oblik zloupotrebe na birače, o aferama "Koverta" i "Snimak" ili bilo kog drugog slučaja, kao i da li je ikada kritikovao rad Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Marković je rekao da su imena Milo Đukanović, Brano Mićunović, Daka Davidović, za VDT-a nebitna.

"Državni tužilac mora da postupa jednako i da pokrene postupak kad postoji osnov sumnje. Tada SDT mora da pokrene izviđajni postupak i kad postoje elementi da pokrene finansijsku istragu", rekao je Marković.

Marković
Markovićfoto: Boris Pejović

On je kazao da nije u kumovskim vezama sa Davidovićem niti ga je ikad vidio.

Marković je, govoreći o radu u CeMI-ju, rekao da su se u svim tim procesima sačinjavani izvještaji na osnovu onoga o čemu je imao saznanja u tom trenutku.

On je, govoreći o tome da li je ikad kritikovao rad SDT-a, rekao da ličnu promociju nikad nije želio kao i da to nije ni mogao zbog rada u međunarodnim organizacijama

Bonus video: