Savjet MZ "Sveti Stefan": Jovanović pokušava da posvađa Paštroviće, smijeniti ga

"Samo nepojavljivanje predjsednika Skupštine opštine kao organizatora ovog zbora i predloženi Dnevni red o smjeni aktuelnog saziva Savjeta MZ Sveti Stefan vratio se kao bumerang Nikoli Jovanoviću u vidu inicijative o njegovom razriješenju" , navodi se u saopštenju Savjeta MZ "Sveti Stefan"

12205 pregleda 44 reakcija 26 komentar(a)
Sa zbor građana MZ "Sveti Stefan", Foto: Privatna arhiva
Sa zbor građana MZ "Sveti Stefan", Foto: Privatna arhiva

Zbor građana Svetog Stefana prekinut je danas, nakon što su mještani napustili skupštinsku salu optužujući predsjednika Skupštine opštine Budva da pokušava da posvađa Paštroviće te zatražili njegovu smjenu.

Iz Savjeta Mjesne zajednice (MZ) "Sveti Stefan" saopštili su da je poziv građanima da dođu na zbor građana MZ "Sveti Stefan" od strane predjsednika SO Budva Nikole Jovanovića doživio fijasko.

"Samo nepojavljivanje predjsednika Skupštine opštine kao organizatora ovog zbora i predloženi Dnevni red o smjeni aktuelnog saziva Savjeta MZ Sveti Stefan vratio se kao bumerang Nikoli Jovanoviću u vidu inicijative o njegovom razriješenju" , navodi se u saopštenju Savjeta.

Oni ističu da Jovanović treba da bude smijenjen "jer nije u stanju da organizuje ni zbor građana MZ a kamo li da vodi Skupštinu opštine".

"Inicijativa o razrrješenju je pokrenuta na samom zboru građana zbog postupanja predsjednika SO Budve koji je svojim postupanjem doveo do narušavanja međuljudskih odnosa i pokušaja raskola među mještanima ove mjesne zajednice. Funkcija koju obavlja omogućava mu i obavezuje ga da zastupa i predstavlja sve građane na isti i ravnopravan način, da utiče na riješavanje i prevazilaženje sukoba i spornih situacija, a ne da ih stvara i produbljuje. Pored navedenog, neodgovornog i nedoličnog ponašanja predsjednika SO Budve u odnosu na funkciju koju vrši je i to što je sazvao zbor građana za smjenu Savjeta MZ na 20 dana prije isteka mandata, odnosno mandat aktuelnom Savjetu ističe 04.02.2024. godine. Iz svega ovoga proističe da su ispunjeni uslovi za njegovo razriješenje po osnovu člana 74 stav 1 alineja 2 i 3 Statuta Opštine Budva i iskoristite pravo koje vam pripada na osnovu člana 75 Statuta Opštine Budva. Ovu inicijativu je već potpisalo preko 300 građana i poslaćemo je svim političkim partijama i predsjednicima odborničkih klubova kako bi se inicijativa našla na Dnevnom redu prvog skupštinskog zasijedanja i izglasavanje razriješenja predsjednika SO Budva", ističe se u saopštenju Savjeta MZ Sveti Stefan.

Bonus video: