Mandić - Popa: Zauzeti konstruktivan pristup u cilju što skorijeg izbora VDT-a

Mandić je istakao da je Skupština uradila mnogo više po pitanju reformi u društvu i samim tim evropskih integracija za prethodnih par mjeseci otkako je izabran novi saziv, nego što su to učinili oni koji su vršili vlast prije promjena 2020. godine

9245 pregleda 15 komentar(a)
Mandić i Popa, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić i Popa, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić održao je danas radni sastanak sa Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

Kako se navodi, Mandić je Popi prije svega poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, izrazivši zahvalnost što učestvuje u radu odbora u našem parlamentu.

"Predsjednik Skupštine je ukazao ambasadorki Popi da je kampanja koju opozicija neosnovano protiv njega vodi prethodnih dana dokaz našeg dinamičnog političkog života, ali istovremeno i potreba nekih političara za unutarstranačkim pozicioniranjem, dok sami rezultati parlamenta najbolje svjedoče o učincima ove najvažnije institucije u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Mandić je istakao da je Skupština uradila mnogo više po pitanju reformi u društvu i samim tim evropskih integracija za prethodnih par mjeseci otkako je izabran novi saziv, nego što su to učinili oni koji su vršili vlast prije promjena 2020. godine.

Andrija Mandić, Oana Kristina Popa
foto: Skupština Crne Gore

On je takođe, kako piše u saopštenju, skrenuo pažnju i na činjenicu da bi izbor Vrhovnog državnog tužioca (VDT) bio važan kako za Crnu Goru, tako i za pristupni proces u EU.

Mandić je zaključio time što je istakao da će nastaviti da predano radi na izgradnji dijaloga između svih političkih subjekata.

"Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa se prije svega predsjedniku Mandiću zahvalila na prijemu i istakla da je njena uloga u radu skupštinskih odbora da skrene pažnju na novi zamah koji postoji kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore", piše u saopštenju.

Andrija Mandić, Oana Kristina Popa
foto: Skupštine Crne Gore

"Ambasadorka Popa je pozdravila napredak koji je evidentan u proteklih par mjeseci, posebno kada su u pitanju imenovanja u pravosuđu, organizaciji popisa i izgradnji konsenzusa. Dodala je da je primjetna mnogo pozitivnija atmosfera kada je u pitanju politički dijalog", dodaje se.

Ona je izrazila očekivanje da će Mandić i svi politički akteri pokazati konstuktivan pristup u cilju što skorijeg izbora vrhovnog državnog tužioca.

Bonus video: