Media centar pozdravio odluku Demokrata da povuku izmjene Zakona o elektronskim komunikacijama

"Ova situacija ukazuje dodatno na potrebu dijaloga sa Evropskom komisijom, nevladinim organizacijama i drugim društvenim subjektima u vezi sa izmjenama zakonskih propisa kome su, dok su bile u opoziciji, bile skolne političke partije koje danas čine vlast, a među njima i Demokrate"

3070 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Media centar saopštio je da je današnja odluka poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore o povlačenju iz skupštinske procedure izmjena Zakona o elektronskim komunikacijama dobra.

"Odluka kluba Demokrata takođe ukazuje i na razumno promišljanje u situaciji kada su predložene izmjene Zakona dobile negativne ocjene od Evropske komisije što je bio i povod da predsjednik Crne Gore vrati ovaj propis na ponovno odlučivanje Skupštini. Ovom odlukom klub poslanika Demokrata je na sebe preuzeo svu odgovornost i poštedio Vladu ali i poslanike iz skupštinske većine od moguće neprijatne situacije u kojoj bi morali u roku od desetak dana da se o istom pitanju izjasne na poptuno suprotan način", piše u saopštenju Media centra.

Dodaju i da se nadaju da će političke partije u svom djelovanju slijediti ovaj pimjer i afirmisati odgovoran odnos prema argumentima koji dolaze od Evropske komisije ali i drugih međunarodnih i domaćih subjekata.

"Nije sramota i slabost promijeniti stav kada se suočite sa kvalitetnim argumentima. Ova situacija ukazuje dodatno na potrebu dijaloga sa Evropskom komisijom, nevladinim organizacijama i drugim društvenim subjektima u vezi sa izmjenama zakonskih propisa kome su, dok su bile u opoziciji, bile skolne političke partije koje danas čine vlast, a među njima i Demokrate. Media centar će vladinoj radnoj grupi za pripremu Zakona o elektronskim komunikacijama, poslaničkom klubu Demokrata kao i svim drugim zainteresovanim poslaničkim klubovima dostaviti uskoro predlog procedure za imenovanje članova savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost", piše u saopštenju.

Iz Media centra se nadaju da će nova zakonska rješenja biti u potpunosti usklađena sa direktivama EU.

"I da će se prije usvajanja ovog propisa sprovesti javna rasprava kako bi svi zainteresovani subjekti mogli da daju doprinos pripremi što boljih zakonskih rješenja. Usvajanjem kvalitenog Zakona o elektronskim komunikacijama i medijskih zakona ispuniće se završna mjerila u pregovaračkom poglavlju 10. Nadamo se da će ovi propisi biti usvojeni na sledećem redovnom zasijedanju Skupštine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: