Đurašković: Izjava Dragovića put u fašizam i podvajanje građana na one prvog i drugog reda

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje pitao rukovodstvo Pokreta Evropa sad (PES) da li "misli da je ovo sramno obraćanje poslanika Dragovića put u Evropu"

24218 pregleda 253 reakcija 41 komentar(a)
Nikola Đurašković, Foto: Cetinje.me
Nikola Đurašković, Foto: Cetinje.me

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića osudio je način na koji se poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović juče u Skupštini Crne Gore obratio poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Oskaru Huteru.

Đurašković je u saopštenju naveo da se umjesto argumentacije Dragović "odlučio da broji krvna zrnca i mjeri osjećaj pripadnosti Crnoj Gori Huteru".

Dragović je juče tokom izlaganja kazao da Huter "ne možete da ima istu emociju" kakvu ima on ili ostali "autohtoni Crnogorci prema borbi naših predaka za slobodu Crne Gore".

Dragović
Dragovićfoto: Screenshot

Burno je negodovao veliki dio poslanika, a predsjednik Skupštine Andrija Madnić ga je upozorio da njegov govor o Huteru dio poslanika u Skupštini smatra uvredljivo, na šta je poslanik PES-a odgovorio "ne vrijeđan apsolutno nikog".

Huter je Dragoviću pojasnio da je njegov prađed bio doktor kod kralja Nikole, da je sahranjen uz počasti u redu zaslužnih građana Cetinja sa mačevima i činom poručnika crnogorske vojske.

Huter
Huterfoto: Screenshot

"Sa gospodinom Huterom sam u proteklih par godina imao vrlo oštre političke polemike i u Skupštini Prijestonice i u medijima, ali ovakvu vrstu napada na njega oštro osuđujem. Kao gradonačelnik svih građana ponosan sam što porodica Huter živi i stvara u našem gradu. Crna Gora je dovoljno široka za svu njenu đecu, bez obzira kako se zovu, koje su nacije, koje su vjere ili kakva im je bilo koja druga specifičnost. Mi smo na Cetinju ponosni na sve različitosti koje smatramo bogastvom Crne Gore, a ukoliko rukovodstvo PES misli da je ovo sramno obraćanje poslanika Dragovića put u Evropu, onda im moram poručiti da su ovakve izjave put u fašizam i podvajanje građana na one prvog i drugog reda", naveo je Đurašković.

Dodao je da "ovakve bestidne napade na Oskara Hutera i njegovu porodicu", a ranije i na Bobana Batrićevića smatra dijelom "istog, velikosrpskog, orkestra kojem ćemo pokazati da su Cetinje i Crna Gora i jaki i vječni".

Bonus video: