Milatović na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji

"Ova konferencija biće prilika da se predsjednik države susretne sa brojnim liderima iz Evrope i svijeta i da ih informiše o postignutim rezultatima Crne Gore na putu ka EU članstvu, kao i o jačanju kredibiliteta Crne Gore kao NATO članice"

4462 pregleda 5 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv da učestvuje na jubilarnoj 60. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, poziv za ovu konferenciju je stigao od predsjedavajućeg, ambasadora Kristofa Hojzgena, uticajnog diplomate i dugogodišnjeg vanjsko-političkog savjetnika bivše kancelarke Angele Merkel.

"Ova konferencija biće prilika da se predsjednik države susretne sa brojnim liderima iz Evrope i svijeta i da ih informiše o postignutim rezultatima Crne Gore na putu ka EU članstvu, kao i o jačanju kredibiliteta Crne Gore kao NATO članice. Dodatno konferencija je prilika da se kroz učešće Predsjednika države osnaži medjunarodni ugled i pozicija Crne Gore".

Minhenska konferencija je vodeći svjetski forum za razmjenu mišljenja o međunarodnoj bezbjednosnoj politici koja, od svog osnivanja, okuplja najvažnije donosioce odluka i državnike iz čitavog svijeta.

Kako se navodi u pozivnom pismu, iako je međunarodni bezbjednosni ambijent suštinski promijenjen u odnosu na period kada je konferencija kreirana prije 60 godina, njena misija je ostala ista.

U saopštenju se navodi da Minhenska bezbjednosna konferencija predstavlja platformu za postizanje mira kroz dijalog, što je posebno važno u aktuelnom periodu geopolitičkih kriza i izazova, kako na Istoku Evrope tako i na Bliskom Istoku.

Bonus video: