Janković osudio "fašističku izjavu" Dragovića

"Dobro je da građani vide ko kakve stavove zastupa, ali i licemjerje brojnih NVO, građanskih aktivista i političkih subjekata, od premijera pa nadalje, koji ćute na ovako štetne šovinističke izjave koje narušavaju naš multietnički i multikonfesionalni sklad", poručio je Janković

11344 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
Janković, Foto: URA
Janković, Foto: URA

Predsjednik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA Slavko Janković osudio je, kako je kazao "fašističku izjavu" poslanika Pokreta Evropa sad Darka Dragovića, upućenu poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Oskaru Huteru.

"Iako su mi politički daleko i jedna i druga partija, želim da osudim fašističku izjavu poslanika Spajićevog Pokreta Evropa sad Darka Dragovića upućenu poslaniku Oskaru Huteru i stanem u zaštitu svog sugrađanina", saopštio je Janković.

On je poručio i da je mislio da "oni koji se predstavljaju kao evropske stranke neće nikog u Crnoj Gori karakterisati sa bilo kakvim nacionalnim, etničkim ili religijskim predznakom".

"Dobro je da građani vide ko kakve stavove zastupa, ali i licemjerje brojnih NVO, građanskih aktivista i političkih subjekata, od premijera pa nadalje, koji ćute na ovako štetne šovinističke izjave koje narušavaju naš multietnički i multikonfesionalni sklad", zaključio je Janković.

Dragović je juče u Skupštini kazao da Huter "ne može da ima istu emociju" kakvu ima on ili ostali "autohtoni Crnogorci prema borbi naših predaka za slobodu Crne Gore". Huter je rekao da je njegov prađed bio doktor kod kralja Nikole, da je sahranjen uz počasti u redu zaslužnih građana Cetinja sa mačevima i činom poručnika crnogorske vojske.

Bonus video: