ODGOVORIO MEDOJEVIĆU I MRDOVIĆ

Ašanin: Ponosim se što sam na strani pravde

Ašanin je poručio Mrdović "da podigne drugu ratu po odluci" i da zajedno sa Medojevićem da ostavku
109 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ivan Ašanin, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 11.08.2017. 10:07h

Predsjednik pokreta URA u Mojkovcu, Ivan Ašanin odgovorio je na rekacije direktorice Turističke organizacije Mojkovac Magdalene Mrdović i predsjednika te opštine Dejana Medojevića.

On ističe da se nastavlja "osiono ponašanje predsjednika Opštine i direktorice TO Mojkovac u njihovim saopštenjima u kojima vrijeđaju zdravi razum Mojkovčana" .

Ašanin navodi da ne želi da uzurpira javnost ponavljanjem činjenice i dokumenata oko kupovine i renoviranja stana u Sutomoru od para iz mojkovačkog opštinskog budžeta i budžeta TO, ali kao zanimljivo ističe kako Medojević hoće da upotrijebi staru tezu DPS-a "vjerujte meni ne svojim očima".

"Građani ipak vjeruju očima, a ne ušima. Riječi "sram, stid i laž" sam ja mogao da upotrijebim i imao razloga, ali to nijesam i neću. A vas su dokumenta koja ste lično potpisali, a koja su objavljena u mom prošlom saopštenju demantovala i dobro okarakterisala".

Ašanin je poručio Mrdović "da podigne drugu ratu po odluci" i da zajedno sa Medojevićem da ostavku. Ukoliko to ne urade svejedno je, na lokalnim izborima na jesen će ih kazniti glasači, tvrdi Ašanin.

"Nemojte da objavljujem kako ste mizernih 50 i 100 eura dijelili sami sebi ili na račun stambene problematike pokrivali kockarske dugove izmirivajući ih svojim poslušnicima i to ponovo od gladnih i poniženih građana Mojkovca. Vaša vlast posvađala je ljude u lokalnoj upravi zbog nepravednih poteza i znaće to da kazne građani Mojkovca", naveo je Medojević.

On je odgovore dva funkcionera iz Mojkovca ocijenio jadikavkom i ispraznom retorikom. Ističe i da je nevjerovatno da Mrdović u saopštenju kaže da svota koju je dobila nije veliki iznos. Ašanin ih je upitao i da li treba da se stidi on ili oni poslije svega što su uradili Mojkovcu.

"Ko treba da se stidi vas dvoje ili ja? Pričate Medojeviću o nekim mojim spornim rješenjima. Ponavljam sva rješenja su data uz potpis i zapisnike članova skupštinske višepartijske komisije i odluka SO Mojkovac, uz to što je odlukom SO Mojkovac bila određena cijena kvadrata zemljišta. Ta Odluka SO Mojkovac je bila dobra, podržana jednoglasno u lokalnom parlamentu. Imali smo šansu tada da od tih para napravimo cijelu kanalizacionu, vodovodnu i drugu infrastrukturu za naselja Ravni, Tutiće koje ni do sada nema zbog destruktivnih snaga vaše partije koje su je osujetile dok ste vi bili pionir sa maramom".

Ašanin kaže da je sujećenje nad svim važnim projektima za grad nastavljeno i u toku dva mandata Medojevićeve vlasti u Mojkovcu.

"Draga gospodo vi ne umijete ništa napraviti već samo upropastiti. Vi i vaša direktorica ste upropastili svaku manifestaciju - Kulturno ljeto, Čorbijadu, Skokove sa starog mosta i druge turističke manifestacije Mojkovca. Vaši rezultati se u tome ogledaju. Koliko vam dođe gostiju na zadnju manifestaciju Čorbijade i zašto ste organizaciju te manifestacije oduzeli ljudima koji to znaju da rade u potpori sa privatnicima? Te odgovore čekaju građani Mojkovca".

Ašanin se osvrnuo i na priču o dobijenim sredstvima za stambeno rješavanje zaposlenih u Opštini i o skupštinskoj odluci povodom akcije '1000+ stanova'. Podsjeća da za tu nije glasao klub odbornika pokreta URA već da su predlagali drugi pošteniji, nesvađalački model.

"Hoćete da izdvojite jednog korisnika te odluke od ostalih 7-8 službenika i prozivate ga u saopštenju zbog partijske pripadnosti. Pa tom korisniku je odluka SO Mojkovac omogućila ono što je iskoristio. Podsjetiću Vas da nije ista stvar kada je u pitanju odluka SO i odluka nekog IO Turističke organizacije čiji ste vi predsjednik. Uz to vaša odluka IO TO nije zasnovana na planu i programu TO koji je usvojen na prošloj sjednici SO Mojkovac, i to je direktno kršenje propisa.“

Ašanin se osvrnuo i na tvrdnje Medojevića da Ašanin mrzi DPS. Ističe da DPS "niko ne voli", a posebno ne oni članovi DPS-a koji su srcem bili za nezavisnu i uređenu državu.

"Svaki naš ideal o poštenoj i pravednoj Crnoj Gori bacili ste pod noge, vi interesdžije iz DPS-a poput aktuelno optuženih kao i onih budućih. Za razliku od vas mene i dalje vodi srce za Crnom Gorom i došlo je vrijeme da se sa interesdžijama pogledamo u oči. Ponosam sam na 'Nezavisnu listu' 2013. godine kada sam sa hrabrim ljudima osvojio blizu 10% glasova. Ona je preteča građanske opozicije u Crnoj Gori i bila je model građenja najgrađanskije partije u Crnoj Gori – Građanskog pokreta URA", saopštio je Ašanin.

Dodaje da ovim saopštenjem stavlja tačku na sva dalja polemisanja "sa onima koji Mojkovac i Crnu Goru koriste isključivo za sopstvene interese".

Preporučujemo za Vas