Bojović novi direktor PES-a

Čarapić podnosi ostavku na to mjesto jer, kako je kazao “Vijestima”, ima više funkcija

27009 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
“Previše funkcija”: Čarapić, Foto: BORIS PEJOVIC
“Previše funkcija”: Čarapić, Foto: BORIS PEJOVIC

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Vlade Bojović biće vjerovatno novi izvršni direktor te partije, saznaju “Vijesti”.

On bi trebalo da na toj funkciji zamijeni Vasilija Čarapića.

Čarapić će na današnjoj sjednici Glavnog odbora (GO) podnijeti ostavku na to mjesto jer, kako je kazao “Vijestima”, ima više funkcija.

Podsjetio je da je predsjednik Poslaničkog kluba PES-a, a član je i Odborničkog kluba u Skupštini opštine Podgorica.

Rekao je da ostaje član GO.

Prema Statutu PES-a, izvršni direktor partije je predsjednik Izvršnog odbora.

Izvor iz vrha PES-a je na pitanje hoće li Bojović preuzeti tu funkciju rekao je Vijestima: “Vjerovatno”.

Bojović je u novembru prošle godine, na sjednici GO, izabran za člana Predsjedništva PES-a.

Predsjedništvo PES-a sada ima 15 članova, što je, prema Statutu te partije, maksimalan broj. Do izbora Bojovića, jedno mjesto je bilo upražnjeno jer je ministar Janko Odović, koji je pokrivao tu poziciju, krajem aprila isključen iz stranke.

Bojović je izvršni direktor i jedan od vlasnika kompanije “Lutreks” (Lutrex), kojoj je sjedište u Podgorici (Kokoti) i koja je, kako piše na njenom sajtu, vodeći uvoznik i distributer papira, kancelarijskog i školskog programa, kao i grafičkog repromaterijala.

U njegovoj biografiji piše da je rođen 1979. godine, da je preduzetnik, da ima 17 godina radnog iskustva, da je po nacionalnosti Srbin...

Njega je za člana Predsjedništva PES-a predložio šef te partije i premijer Milojko Spajić.

U obrazloženju predloga koji je dostavljen članovima GO piše, između ostalog, da je Bojović, kao šef izborne kampanje parlamentarnih izbora, demonstrirao “strateško vođenje i organizacijske vještine koje su doprinijele pobjedi na izborima”.

Navodi se da su njegova “sposobnost mobilizacije podrške i uspostavljanje efikasnih komunikacionih strategija”, doprinijeli jačanju pozicije stranke među biračima.

“Imenovanje g. Bojovića za člana Predsjedništva reflektuje priznanje tih zasluga i želju da se nastavi koristiti njegovim liderstvom za dalji uspjeh stranke. Takođe, vjerujemo da njegove kvalifikacije, iskustvo i sposobnosti mogu biti od presudnog značaja za dalje vođenje stranke i implementaciju političkih programa. Osim toga, njegovo prisustvo u Predsjedništvu na nesumnjiv način će pružiti PES-u dodatnu političku snagu i ugled”, piše u predlogu za imenovanje.

Bonus video: