DPS Budva: Hitno održati prijevremene lokalne izbore, konstituisati novu vlast

"Jasno je da vlast već duži period ne funkcioniše i vođena svojim ličnim interesima produžava stanje haosa u Budvi, ne mareći za građane", kazali su iz DPS Budva

5817 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Budvanski odbor opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je na hitno održavanje prijevremenih lokalnih izbora, te konstituisanje nove vlasti, jer se kako tvrde Budva nalazi u haosu.

"Današnje odlaganje sjednice Skupštine opštien (SO) Budva dodatno je ogolilo situaciju u gradu. Jasno je da vlast već duži period ne funkcioniše i vođena svojim ličnim interesima produžava stanje haosa u Budvi, ne mareći za građane", ističe se u saopštenju DPS Budva.

Oni su dodali da nakon deset mjeseci od hapšenja predsjednika Opštine Budva Mila Božovića vlast ne prihvata realnost da je izgubila povjerenje, već ucjenama i trgovinama pokušava da napravi novu skupštinsku većinu.

"Kako je sada svima jasno da je definitivno došlo do raskola unutar Demokratskog fronta (DF), od ostalih političkih konstituenata u budvanskoj skupštini će zavisiti, da li će dati podršku nekoj od suprotstavljenih strana unutar DF-a ili će postupiti odgovorno i u interesu građana Budve i vratiti mandat građanima, što bi dovelo do prijeko potrebnih izbora", navode iz lokalnog DPS-a.

Pad podrške aktuelnoj vlasti , kako dodaju, pokazuje da su građani shvatili da su njihova predizborna obećanja, poput gradnje bolnice, šetališta, škole, vrtića, doma za stare, kulturnog centra,... bili obična laž, a sve zarad fotelja i finansijskog interesa.

"Zato još jednom apelujemo na hitnost izbora i konstituisanje nove vlasti koja će upravljati gradom u interesu građana", zaključuje se u saopštenju DPS Budva.

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović odložio je danas sjednicu lokalnog parlamenta, na čijem dnevnom redu je bio izbor potpredsjednice Opštine Jasne Dokić, nakon saznanja da je 11 odbornika nekadašnjeg DF-a zatražilo odlaganje sjednice.

Bonus video: