Baošić: Istupam iz DNP, ostajem nezavisni odbornik; DNP: Baošić pokušava da mandat prenese na stranu DPS-a

"Spomenutu odluku donosim usljed mimoilaženja u političkim stavovima i odlukama rukovodstva partije u proteklom periodu", naveo je Baošić u saopštenju

8886 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Baošić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Baošić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Odbornik u Skupštini Glavnog grada Nemanja Baošoić saopštio je danas da je donio odluku o istupanju iz Demokratske narodne partije (DNP) Crne Gore te dodao da svoj politički angažman nastavlja kroz obavljanje funkcije nezavisnog odbornika.

On je dodao da je o tome kao i o ostavkama na funkciju predsjednika Kluba mladih i u Opštinskom odboru u Podgorici obavijestio predsjednika DNP Milana Kneževića.

"Spomenutu odluku donosim usljed mimoilaženja u političkim stavovima i odlukama rukovodstva partije u proteklom periodu", naveo je Baošić u saopštenju.

Iz DNP su pozvali Baošića da vrati odbornički mandat.

DNP, Demokratska narodna partija
foto: DNP

"Demokratska narodna partija poziva Nemanju Baošića da vrati odbornički mandat partiji sa čije odborničke liste je postao odbornik, ničim zasluženo, usled određenih ostavki zbog nespojivosti funkcija, a nažalost i smrtnog slučaja jednog čestitog čovjeka Branka Đurovića", ističe se u saopštenju DNP.

Iz te partije su dodali da Baošić nije bio predsjednik mladih DNP, kao ni član Opštinskog odbora, čije formiranje kako su dodali tek predstoji.

"Jedina funkcija koju je obavljao je odbornička, koju pokušava da otuđi od partije i prenese na stranu opozicije i DPS-a. On se u partiji ne pojavljuje od kongresa partije koji je održan 23. decembra što najbolje govori gdje treba tražiti stvarne razloge ovakvog čina. Navedeni razlozi ostavke u ovom trenutku su toliki plitki i neodrživi, a pri tome i nikad iznešeni na bilo kom partijskom organu, da sve upućuje na sumnju da se radi o klasičnoj politučkoj korupciji koju treba da ispita tužilaštvo", piše u saopštenju DNP.

Iz te partije su kazali i da je "indikativno da se Baošić na ovaj iznenadni, ničim izazvani korak odlučio, u trenutku kada je predsjenik Demokratske narodne partije označio Dragana Bokana kao glavnog kočničara u razgraničenju između Zete i Podgorice, a u momentu kad je izvjestan dogovor između Zete i Podgorice da se sporna pitanja riješe arbitražom".

"Napadi na Milana Kneževića zbog njegovog insistiranja na pravičnom i zakonitom razgraničenju između Zete i Podgorice će se nastaviti, ali ono što je sigurno jeste da ni on, niti bilo ko iz rukovodstva partije neće popustiti u svojim principijelnim stavovima, i da na to ne može uticati bilo koji tajkun ili biznismen. Na prvom sledećem sastanku ćemo obavijestiti koalicione partnere da je za nas jedino prihvatiljvo da Baošić vrati odbornički mandat, a da u suprotnom sa otuđenim mandatom može biti partner samo Demokratskoj partiji socijalista, a nikako dio vladajuće većine.

"Milan Knežević i Demokratska narodna partija su spremni i za prelazak u opoziciju, ali izdaja principa i date riječi za nas nikada nije bila, niti će biti opcija", zaključuje se u saopštenju DNP.

Bonus video: