Nikolić: Šuković nedostojan funkcije, DPS će inicirati njegovo kontrolno saslušanje

"Da li u aferi 'Plava sveska' koja potvrđuje kontekst odnosa Šukovića i Božovića ima elemenata krivičnog djela pitanje je na koje treba da odgovori tužilaštvo"

12797 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić rekao je da "očigledna pristrasnost i neprofesionalnost" šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića ga čini "nedostojnim" za obavljanje te funkcije.

Nikolić je u objavi na mreži X naveo i da to da li u aferi "Plava sveska" koja potvrđuje kontekst odnosa Šukovića i uhapšen predsjednika Opštine Budva Mila Božovića "ima elemenata krivičnog djela pitanje je na koje treba da odgovori tužilaštvo".

"Ono što se ipak može nedvosmisleno utvrditi jeste očigledna pristrasnost i neprofesionalnost Predraga Šukovića koja ga čini nedostojnim za obavljanje funkcije šefa Specijalnog policijskog odjeljenja. Klub poslanika DPS-a zbog navedene afere iniciraće kontrolno saslušanje Šukovića na Odboru za bezbjednost i odbranu u Skupštini", naveo je Nikolić.

Božović je u podgoričkom Višem sudu prije nekoliko dana rekao da mu je Šuković bio konsultant dok je bio član skupštinskog odbora za bezbjednost i odbranu.

Bonus video: