Bečić: Jedinistvo, pravovremenost i solidarnost među saveznicima su ključni u ovako izazovnim geopolitičkim vremenima

Bečić se sastao sa admiralom Robom Bauerom, predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO i savjetnikom generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga za vojna pitanja, priredivši svečanu večeru prilikom njegove zvanične posjete Crnoj Gori

2172 pregleda 4 komentar(a)
Sa večere, Foto: Vlada Crne Gore
Sa večere, Foto: Vlada Crne Gore

Jedinistvo, pravovremenost i solidarnost među saveznicima su ključni u ovako izazovnim geopolitičkim vremenima i procesima, saopštio je zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da se Bečić sastao sa admiralom Robom Bauerom, predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO i savjetnikom generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga za vojna pitanja, priredivši svečanu večeru prilikom njegove zvanične posjete Crnoj Gori.

"Jedinistvo, pravovremenost i solidarnost među saveznicima su ključni u ovako izazovnim geopolitičim vremenima i procesima, a 44. Vlada čvrsto stoji na evropskom i evroatlanskom putu što je potvrđeno i konkretnim odlukama i potezima nove vlasti. Jačanje institucija, ekonomsko socijalno snaženje građanja, smanjivanje tenzija i polarizacije, kredibilno članstvo u NATO-u i uspješna finalizacija evropskog puta koji smo snažno dinamizirali jesu prioriteti našeg djelovanja", istakao je Bečić.

U saopštenju se navodi da je Bauer poželio sreću Crnoj Gori u daljem pregovoračkom procesu sa Evropskom unijom (EU) ističući zajedništvo kao temeljnu vrijednost.

"Članice NATO saveza su tu, jedna za drugu, 31 članica koje su godinama sve jače, stabilnije, bliže i uvijek sa istim ciljem – mir, staiblnosti i sigurnost svih nas", izjavio je Bauer, "afirmišiću opredjeljenje nove Vlade izdvajanjem 2% od BDP-a za odbranu jer je time akcentovala svoje prioritete".

bečić je kazao da "poštujemo odluke i dogovore unutar Alijanse, aktivno učestvujemo u mirovnim misijama, pokazujemo solidranost i privreženost u odbrani temeljnih vrijednosti".

"Nastavićemo da budemo u ulozi kredibilne i pouzdane članice i saveznika, jer kompromisa sa vrijednostima ne može biti. Vrijednosti slobode, demokratije, sigurnosti i bezbjednosti moraju uvijek biti zvijezda vodilja", zaključio je Bečić.

Bonus video: