Zajedno gradimo Kolašin: Martinović tražio donaciju za Spomen dom, pa renovirao svoj kabinet koji nije bio prioritet

Navode da nije bilo potrebe raspisivati javni tender, jer se investitor obavezao da izvrši direktnu uplatu donacije izvođaču radova, pa je tako, objašnjavaju, posao u direktnoj pogodbi dobila firma Koncept K DOO iz Podgorice čiji je izvršni direktor Dženan Kolić

8004 pregleda 23 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Tadašnji predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović tražio je donaciju za sanaciju prostorija lokalne uprave u Spomen domu, a onda novac upotrebio za renoviranje samo svog kabineta. Poslove renoviranja dao firmi na čijem je čelu nekadašnji poslanik Demokrata Dženan Kolić.

"Da je bivši predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović pored spoljašnjeg izgleda Spomen doma, za koji je tokom svog mandata potrošio preko 300.000 eura uz ugovorenih dodatnih 400.000 eura, brinuo i o unutrašnjosti istog dokazuje najnovija dokumentacija koju je njegov nasljednik dostavio na zahtjev odborničkog kluba Pokreta zajedno gradimo Kolašin (DPS)", kazali su.

Iz ovog kluba saopštili su da je Martinović nepuna dva mjeseca nakon stupanja na dužnost, u feburaru 2023. godine uputio dopis jednom od kolašinskih investitora, tražeći donaciju od 15.000 eura u svrhu sanacije unutrašnjosti Spomen doma sa akcentom na kancelarijski prostor lokalne uprave.

"Nekoliko dana kasnije, između lokalne uprave i investitora je zaključen Ugovor o donaciji za radove na adaptaciji (jedne) kancelarije u zgradi Spomen doma na iznos od 12.500,00 eura. bez PDV-a. Od dobijenog novca bivši predsjednik Martinović je prionuo na adaptaciju čijeg drugo nego svog kabineta, iako su ostale kancelarije u zgradi lokalne uprave, koja godinama kuburi sa prokišnjavanje, vlagom i buđi, bile u mnogo gorem stanju i zahtijevale hitniju intervenciju", kazali su iz kluba Pokreta.

Navode da nije bilo potrebe raspisivati javni tender, jer se investitor obavezao da izvrši direktnu uplatu donacije izvođaču radova, pa je tako, objašnjavaju, posao u direktnoj pogodbi dobila firma Koncept K DOO iz Podgorice čiji je izvršni direktor Dženan Kolić, bivši poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, bivši član Savjeta Agencije za vazduhoplovstvo i sadašnji partijski drug ministra Martinovića.

"Iako je novac iz donacije mogao biti iskorišćen na pametniji način, bivši predsjednik je odlučio da u zgradi Spomen doma, koja je zrela za temeljnu višemilionsku rekonstrukciju, uredi samo svoj kabinet odmah po stupanju na dužnost i da izvođenje tih radova dodijeli kome drugom do svom partijskom drugu i kolegi iz Demokrata. Ovo je samo nastavak prakse lokalnog odbora Demokrata da crpi lokalni budžet i dodjeljuje poslove svojim partijskim aktivistima, članovima i simpatizerima, počevši od posla na održavanju lokalnih puteva, čišćenju parkinga na Ski-centru 1600, nezakonitog povećanja zarade direktorima, do adaptacije kancelarije predsjednika i „mazanja“ Spomen doma bez konzervatorskog projekta", tvrde iz Pokreta.

Poručuju da je ovakvo ponašanje Martinovića dokaz da su prethodne, navodno, loše prakse protiv kojih su se Demokrate borile ne samo nastavljene, već podignute "na viši nivo bezobzirnosti, bahatog i nezakonitog ponašanja koje šteti kako zaposlenima lokalne uprave tako i građanima Kolašina".

Bonus video: