Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Milatović je u odvojenim razgovorima sa ambasadorima, u rezidenciji na Cetinju, poželio im dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama

2914 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Kolumbije, Perua i Norveške - Ignacija Enrike Ruiza Peree, Edgarda Peresa Alvana i Kristin Melsom.

Milatović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima, u rezidenciji na Cetinju, poželio im dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

"Tokom sastanaka, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za jačanje saradnje na bilateralnom planu“, navodi se u saopštenju.

Ambasador Perua i predsjednik Crne Gore
Ambasador Perua i predsjednik Crne Gorefoto: Predsjednik.me

Ambasadori su zahvalili Milatoviću na prijemu i poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unapređenju međudržavnih odnosa.

Melsom i Milatović
Melsom i Milatovićfoto: Predsjednik.me

Milatović je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji, kao i osnovnim strateškim ciljevima države - članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa.

Ambasador Kolumbije i predsjedik Crne Gore
Ambasador Kolumbije i predsjedik Crne Gorefoto: Predsjednik.me

On je ambasadore podsjetio da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija za period od 2026. do 2027. godine i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju.

Bonus video: