Mugoša novi član Komiteta za rodnu ravnopravnost i sprječavanje diskriminacije u PSSE

Njemu je, kako su naveli iz Socijaldemokrata u Strazburu verifikovan mandat poslanika PSSE

2960 pregleda 13 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i predsjednik poslaničkog kluba te partije u Skupštini Crne Gore Boris Mugoša kazao je da je postao član Komiteta za rodnu ravnopravnost i sprječavanje diskriminacije, stalnog radnog tijela Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE).

On je precizirao da ih u tim oblastima čeka još mnogo posla.

Mugoša je učestvovao na januarskom zasijedanju PSSE u Strazburu, na kojem je izabran novi predsjednik Parlamentarne skupštine; novi komesar Savjeta Evrope za ljudska prava i više sudija Evropskog suda za ljudska prava.

Njemu je, kako su naveli iz SD-a u Strazburu verifikovan mandat poslanika PSSE.

"U pitanju je najstarija panevropska organizacija osnovana 1949. godine. Cilj ove organizacije, je promovisanje demokratije, zaštite ljudskih prava i vladavine prava", kazali su.

Oni su pojasnili da je Mugoša postao i član političke grupe socijalista, demokrata i zelenih u PSSE, gdje je, kako su naveli, učestvovao na više njihovih sastanaka.

"Glavne teme ovog januarskog zasijedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope odnosile su se na zaštitu ljudskih prava imajući u vidu trenutne ratne sukobe na području Ukrajine i Bliskog istoka uz jasne apele za prekid ratnih dejstava; fenomen globalizacije u vremenima krize i oružanih sukoba; navode o sistemskoj torturi i nehumanom postupanju u mjestima pritvora u Evropi, kao i na pitanja slobode medija i bezbjednosti novinara", zaključili su.

Bonus video: