Sančez: Unutarpartijski izbori potvrđuju posvećenost DPS-a demokratskim principima

Stefan Leven rekao da će DPS "nastaviti da trasira put daljim uspjesima usmjerenim na rješavanje ekonomskih i društvenih zadataka, jačanju stabilnosti i izgradnji prosperitetnog crnogorskog društva, i na taj način pomagati evropsku perspektivu Crne Gore"

7718 pregleda 27 reakcija 21 komentar(a)
Sančes i Bogdanović, Foto: DPS
Sančes i Bogdanović, Foto: DPS
Ažurirano: 27.01.2024. 08:10h

Predsjednik Socijalističke internacionale i premijer Španije Pedro Sančez uputio je pismo generalnom sekretaru Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandaru Bogdanoviću, u kojem je uputio čestitku na "prelomnim unutarpartijskim izborima" u Crnoj Gori, saopštio je DPS.

"Poštovani Aleksandre, poštovani članovi Demokratske partije socijalista Crne Gore, čestitam Vama i Demokratskoj partiji socijalista na prelomim unutarpartijskim izborima u Crnoj Gori. Ovaj istorijski trenutak potvrđuje posvećenost vaše partije demokratskim principima i transparentnim političkim praksama. Uvođenje ovih izbora označava ključni korak ka demokratičnosti partijskog sistema. Činjenica da oko 20.000 članova ima pravo da učestvuje naglašava posvećenost njegovanju participativnog političkog ambijenta", naveo je Sančes, kako je saopštio DPS.

Naveo je, kako se dodaje, da će ta stranka pod novim rukovodstvom "dodatno ojačati pokret ljevice", promovišući vrijednosti solidarnosti, pravde, slobode i jednakosti.

"Tokom ovih izazovnih vremena, imati sestrinske partije poput vaše koje aktivno promovišu demokratske vrijednosti u društvu, od ključne je važnosti za rješavanje složenih pitanja u ekonomskoj i društvenoj sferi. Kao kolege članovi Socijalističke internacionale, naša zajednička posvećenost tim principima jača naše zajedničke napore. Još jednom čestitamo i želimo uspješne izbore", zaključio je Sančes.

DPS pedro
foto: DPS

Leven: DPS će nastaviti da trasira put daljim uspjesima i izgradnji prosperiteta crnogorskog društva

Predsjednik Partije evropskih socijalista Stefan Leven je, kako je saopštio DPS, uputio je pismo centrali te stranke povodom održavanja unutarpartijskih izbora.

"U ime Partije evropskih socijalista, upućujem najsrdačnije čestitke povodom prvih unutarpartijskih izbora u vašoj partiji, i u Crnoj Gori. Koristim priliku da uputim i čestitke kandidatu za predsjednika Danijelu Živkoviću, kao i kandidatima za potpredsjednike. Čvrsto vjerujem da ćete i u narednom periodu uspješno odgovoriti svim izazovima u procesu izgradnje jake socijalističke i progresivne snage, koja je u stanju da odlučno oblikuje budućnost Crne Gore", napisao je Leven, kako navodi DPS.

"Siguran sam da će u narednom periodu vaša partija kroz ovaj značajan politički događaj nastaviti da trasira put daljim uspjesima usmjerenim na rješavanje ekonomskih i društvenih zadataka, jačanju stabilnosti i izgradnji prosperitetnog crnogorskog društva, i na taj način pomagati evropsku perspektivu Crne Gore. Koristim priliku da izrazim spremnost Partije evropskih socijalista, da podrži vaše napore kada je u pitanju napredak u demokratskim procesima u Crnoj Gori, koja teži usvajanju evropskih vrijednosti i standarda, kao i punopravnom članstvu u Evropsku uniju", zaključio je Leven.

leven
foto: DPS

Bonus video: