Đekin put košta 2.600 eura

Vlada nema podatke o troškovima, Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava ima

14327 pregleda 10 komentar(a)
Neće voditi službenike sa sobom: Đeka, Foto: BORIS PEJOVIC
Neće voditi službenike sa sobom: Đeka, Foto: BORIS PEJOVIC

Ukupni troškovi putovanja i boravka ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke na Molitvenom doručku u Vašingtonu iznosiće oko 2.600 eura, rekli su iz njegovog kabineta.

“Na Molitvenom doručku koji se tradicionalno organizuje svake godine, prisustvovaće samo ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka. On će u Vašingtonu boraviti od 30. januara do 2. februara 2024. dok će ukupni troškovi njegovog boravka i putovanja iznositi oko 2.600 eura”, kazali su iz Ministarstva odgovarajući na pitanja “Vijesti” ko će iz Ministarstva ići sa ministrom i koliko će koštati njegov put i boravak u Vašingtonu.

Đeka je član delegacije Vlade, koja će prisustvovati Molitvenom doručku, a osim njega u Vašington idu potpredsjednici Vlade Srđan Pavićević i Nik Đeljošaj, koji je i ministar ekonomskog razvoja, kao i ministri Filip Ivanović (vanjski poslovi) i Janko Odović (prostorno planiranje).

U platformi za učešće delegacije Vlade na Molitvenom doručku navedeno je da će troškove puta i boravka delegacije snositi Vlada. Iz Vlade su na pitanja “Vijesti” koliko će iznositi troškovi puta delegacije, odgovorili da će to znati nakon povratka delegacije.

Nik Đeljošaj je ranije “Vijestima” rekao da će sam snositi troškove. To znači da ako se uzme u obzir podatak o Đekinim troškovima, ukupni trošak delegacije iznosiće najmanje 10,4 hiljade eura, pod uslovom da svi članovi Vlade tamo idu sami.

Ovo je prvi put da delegacija Vlade učestvuje na Molitvenom doručku, prethodnih godina su u Vašington išli premijer i jedan ili dva ministra. Uobičajena praksa je da se pozivnica za učešće na ovom dogođaju šalje pojedincima, ne delegacijama.

Bonus video: