Milatović: Imenovanje VDT-a ključni korak u jačanju vladavine prava

Predsjednik države kazao da je Crna Gora dokazala sposobnost da prevaziđe podjele u ime zajedničkog javnog dobra

9574 pregleda 41 reakcija 10 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je današnjim imenovanjem vrhovnog državnog tužioca učinjen ključni korak u jačanju vladavine prava i sprovođenju pravde u Crnoj Gori, ali i dokazana sposobnost naše zemlje da prevaziđe podjele u ime zajedničkog javnog dobra.

Skupština je danas za VDT-a izabrala pravnika Milorada Markovića.

"Danas je značajan dan za Crnu Goru i izgradnju naših demokratskih institucija. Širokim konsenzusom u Parlamentu izabran je Vrhovni državni tužilac, nakon skoro pet godina v.d. stanja. Time je učinjen ključni korak u jačanju vladavine prava i sprovođenju pravde u Crnoj Gori, ali i dokazana sposobnost naše zemlje da prevaziđe podjele u ime zajedničkog javnog dobra", napisao je Milatović na mreži Iks.

Ovo je, kako je rekao, iskorak ka daljem jačanju pravosudnog sistema, odlučnijoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, i u krajnjem, uspostavljanju pravednijeg društva.

"Ovim dokazujemo posvećenost demokratskim principima i evropskim standardima koje ističem od početka svog mandata, kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice i prva naredna članica EU. Napredujemo snažno, sa uvjerenjem u bolju budućnost, ujedinjeni u našim evropskim težnjama i ciljevima. Naš cilj je jasno definisan: snažna, stabilna i demokratska Crna Gora, utemeljena na vladavini prava i pravdi", zaključio je Milatović.

Bonus video: