Koprivica: Izbor Markovića odlična vijest za reforme i EU integracije, kao i za rad SDT-a

"Samo VDT u punom mandatu i sa nesumnjivim moralnim i profesionalnim svojstvima biće garant podrške i podsticanja odlučne borbe protiv kriminala i korupcije", kazao je potpredsjednik Vlade

5787 pregleda 8 komentar(a)
Koprivica, Foto: Slađan Fatić
Koprivica, Foto: Slađan Fatić

Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, uputio je čestitku Miloradu Markoviću na izboru za vrhovnog državnog tužioca, rekavši da Crna Gora ovim izborom i stepenom podrške istom, pokazuje demokratsku zrelost i odgovornost, kao i ulazak u "vode stabilnosti", normalizacije prilika i podsticajnog ambijenta za ostvarivanje prava i pravde.

"Izbor gospodina Markovića je odlična vijest za reforme i EU integracije, ali i za rad SDT-a, jer samo VDT u punom mandatu i sa nesumnjivim moralnim i profesionalnim svojstvima biće garant podrške i podsticanja odlučne borbe protiv kriminala i korupcije", saopštio je Koprivica.

Rekao je da su organizovani kriminal i korupcija u proteklim decenijama bili "najveći neprijatelji našeg pravnog i ekonomskog sistema", ali i "svih građana koji su pošteno živjeli od svog rada".

"Stoga je jačanje vladavine prava osnovni prioritet naše države i Vlade. Časni i hrabri profesionalci, kakav je gospodin Marković, u pravosuđu, dovešće do oporavka ove institucije, a političke institucije će obezbijediti dobar zakonodavni okvir i uslove za efikasan i nezavisan rad. Ostvarenjem pravosudnih imenovanja ubrzaćemo naš put u EU i doprinosimo zatvaranju poglavlja 23. i 24. Crna Gora je uistinu dobar primjer na Zapadnom Balkanu i predvodnik EU integracija", zaključio je Koprivica.

Bonus video: