Bečić: Imenovanje VDT-a veliki dan za crnogorsko društvo, građane i naš evropski put

"Dobrodošli, gospodine Markoviću, da u zdravom institucionalnom partnerstvu nastavimo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazao je potpredsjednik Vlade

5036 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore
Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, kazao je da je imenovanje vrhovnog državnog tužioca veliki dan za crnogorsko društvo, građane i evropski put Crne Gore.

"Vraćena funkcionalnost crnogorskih institucija. Nakon Ustavnog suda, Sudskog savjeta i guvernerke, danas poslije pet godina vd stanja velikom podrškom poslanika izabran novi vrhovni državni tužilac. Veliki dan za crnogorsko društvo, naše građane, kao i naš evropski put", saopštio je Bečić.

Kazao je da konačno zatvaranje pregovaračkih poglavlja postaje realnost.

"Čestitke gospodinu Markoviću, koga smo od prvog trenutka bezrezervno podržali dajući mu istorijsku šansu i povjerenje. Dobrodošli, gospodine Markoviću, da u zdravom institucionalnom partnerstvu nastavimo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Da institucije učinimo jakim i neprobojnim, da vratimo sistem vrijednost i ne dozvolimo da nikada više bilo ko bude jači od države", zaključio je Bečić.

Bonus video: