Pejović: Skupština pokazala funkcionalnost i posvećenost evropskim integracijama

"Nadam se da će sada, nakon izbora VDT-a, naš pravosudni sistem početi da funkcioniše kao nepokolebljivi čuvar pravnog poretka naše zemlje", rekao je potpredsjednik Skupštine

2503 pregleda 69 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović kazao je da je parlament imenovanjem vrhovnog državnog tužioca pokazao funkcionalnost i posvećenost evropskim integracijama.

"Današnjim imenovanjem Vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu, nakon višegodišnjeg v.d. stanja, aktuelni saziv Skupštine kompletirao je izbor funkcionera u crnogorskom pravosuđu. Izbor Milorada Markovića za VDT-a predstavlja kulminaciju odgovornog ponašanja i demokratskog procesa u kojem je trenutni saziv Skupštine još jednom pokazao svoju funkcionalnost i posvećenost evropskim integracijama", saopštio je Pejović.

Izabrani nosioci pravosudnih funkcija će, kako je rekao, imati priliku da svojim aktivnim djelovanjem ispune očekivanja i ostvare rezultate u interesu svih građanki i građana Crne Gore.

Nezavisnost u radu, nepristrasnost i transparentnost moraju biti ideje kojima će se voditi u svom radu, poručio je Pejović.

"Nadam se da će sada, nakon izbora VDT-a, naš pravosudni sistem početi da funkcioniše kao nepokolebljivi čuvar pravnog poretka naše zemlje. Neka ovo imenovanje uspostavi povjerenje u efikasnost našeg pravosuđa, podstičući društvo da se ujedini u potrazi za pravičnim pravnim sistemom", zaključio je potpredsjednik Skupštine.

Bonus video: