Popović: Markovićev rad će doprinijeti izgradnji pravednijeg i transparentnijeg društva

Potpredsjednica Skupštine rekla kako očekuje da će "vizija i liderstvo" novog VDT-a dodatno unaprijediti efikasnost tužilaštva u suzbijanju kriminala i korupcije

3014 pregleda 2 komentar(a)
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović kazala je kako vjeruje da će rad novoizabranog vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića doprinijeti izgradnji pravednijeg i transparentnijeg društva.

"Gospodinu Markoviću upućujem iskrene čestitke povodom njegovog izbora za Vrhovnog državnog tužioca. Ova značajna državna funkcija, koju će obavljati s posvećenošću pravdi, predstavlja ključnu kariku u jačanju sistema borbe protiv kriminala i korupcije u našem društvu. Gospodin Marković, svojom dugogodišnjom stručnošću i nepokolebljivim integritetom, već je pokazao svoju predanost sistemu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", saopštila je Popović.

Kazala je kako očekuje da će "njegova vizija i liderstvo" dodatno unaprijediti efikasnost tužilaštva u suzbijanju kriminala i korupcije.

"Želim mu puno uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti, s vjerom u njegovu sposobnost da odgovori na izazove i ostvari pozitivne promjene u sistemu naše zemlje. Vjerujem da će njegov rad doprinijeti izgradnji pravednijeg i transparentnijeg društva. Ovo je samo jedan od mnogih koraka ka deblokadi našeg evropskog puta", zaključila je potpredsjednica Skupštine.

Bonus video: