Milović o izborima u DPS-u: Preliminarni rezulati ubrzo nakon završetka glasanja

"Dominantan vid glasanja ovoga puta je upravo bio putem aplikacije gdje smo našim članovima omogućili da vrlo jednostavno, transparentno i otvoreno mogu da glasaju"

44134 pregleda 175 reakcija 167 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2024. 16:26h

Izlaznost na prvim unutarstranačkim izborima u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) do 13 časova iznosila je 40 odsto.

To je "Vijestima" saopštio predsjednik Centralne izborne komisije te stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Milović.

Kazao je da izbori protiču veoma uspješno, kao i da su se članovi te partije dominantno opredijelili da svoje glasačko pravo ostvare putem aplikacije, a ne glasanjem u opštinskim odborima.

"Dominantan vid glasanja ovoga puta je upravo bio putem aplikacije gdje smo našim članovima omogućili da vrlo jednostavno, transparentno i otvoreno mogu da glasaju", istakao je Milović.

Izborni dan u najvećoj opozicionoj partiji počeo je u osam, a završiće se u 20 časova.

Milović je rekao da će "vrlo brzo" nakon završetka glasanja biti objavljeni i preliminarni rezulati.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da će pres konferencija na kojoj će se obratiti novo rukovodstvo partije održati u 21:30.

Kandidat za predsjednika te partije je aktuelni vršilac dužnosti šefa DPS-a Danijel Živković.

Za četiri potpredsjednička mjesta nadmeće se šest kandidata: Elvir Zvrko, Aleksandra Vuković Kuč, Abaz Dizdarević, Dušan Raičević, Jevto Eraković i Ivan Vuković.

Opštinski odbor DPS-a u Podgorici
Opštinski odbor DPS-a u Podgoricifoto: Balša Rudović

Očekujemo od drugih partija da krenu ovim putem

Milović je poručio da će ovakav način unutarpartijskih izbora biti novi politički implus u okviru političkog života Crne Gore, dodajući da očekuje od drugih stranaka da krenu ovim putem.

"Ovo je prvi put da se direktno bira rukovodstvo jedne partije od strane njihovih članova. Očekujemo od drugih partija da krenu ovim putem, jer će to značiti jedno potpuno novo političko tkivo u Crnoj Gori", rekao je Milović "Vijestima".

Napomenuo je da je "ovo način na koji ćemo dodatno demokratizovati kompletan proces u Crnoj Gori".

Bonus video: