Nimanbegu čestitao Džaferiju na izboru za premijera Sjeverne Makedonije: Važan dan za Albance

"Kao predsjednik Nove Demokratske Snage FORCA, čestitam svim Albancima Sjeverne Makedonije na odmjerenosti i pregalaštvu koji su pokazali tokom stvaranja države Sjeverne Makedonije"

7378 pregleda 2 komentar(a)
Nimanbegu i Džaferi, Foto: FORCA
Nimanbegu i Džaferi, Foto: FORCA

Predsjednik Nove Demokratske Snage (FORCA) Genci Nimanbegu uputio je čestitke Talatu Džaferiju, koji je danas imenovan za predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije, saopšteno je iz FORCA-e.

"Danas je važan dan za Albance, prije svega istorijsko imenovanje gospodina Talata Džaferija za premijera Vlade Republike Sjeverne Makedonije. Kao predsjednik Nove Demokratske Snage FORCA, čestitam svim Albancima Sjeverne Makedonije na odmjerenosti i pregalaštvu koji su pokazali tokom stvaranja države Sjeverne Makedonije", navodi se u saopštenju.

Nimanbegu je istakao da su odmjerenost i pregalaštvo kulminirali tako što sada Vladu Sjeverne Makedonije predvodi prvi albanski premijer u istoriji te zemlje.

"Želim sve najbolje Vladi premijera gospodina Talata Džaferija, gdje će svojom posvećenošću i radom Talat Džaferi biti premijer za sve građane Sjeverne Makedonije u svom mandatu. Puno uspjeha na zadatku istorijske odgovornosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: