Spajić u Luksemburgu: Prioriteti su EU put, vladavina prava, ekonomski razvoj i dobra regionalna saradnja

Premijer ukazao na potrebu većeg prisustva evropskih investitora u Crnoj Gori, sa akcentom na uspješne kompanije iz Luksemburga

3919 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se, tokom zvanične posjete Luksemburgu, sastao sa predsjednikom tamošnjeg parlamenta Klosom Viselerom i poslanicama, i tom prilikom istakao da su prioriteti Crne Gore - EU put, vladavina prava, ekonomski razvoj i dobra regionalna saradnja.

Viseler je, kako je saopštio Spajićev kabinet, istakao sličnosti između zemalja, te potrebu bliske saradnje, pohvalivši "evropske napore" aktuelne Vlade.

Spajić je predstavio sagovorniku dosadašnje rezultate, kao i planove, uz akcenat na aktivnosti, koji će "doprinijeti ubrzanom evropskom putu".

spajić lux
foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

"U interakciji sa poslanicima - članovima Odbora za vanjsku politiku, razmijenjena su mišljenja u kontekstu jačanja regionalne saradnje, trenutne geopolitičke situacije i kako ona utiče na region, ali i čitavu Evropu. Konstatovano je da bi dalja podrška Luksemburga u vidu ekspertske i političke saradnje, mogla biti od velikog značaja", navodi se u saopštenju.

Spajić je ukazao na potrebu većeg prisustva evropskih investitora u našoj zemlji, sa akcentom na uspješne kompanije iz Luksemburga.

Bonus video: